Mersin

Bolkar Dağlarının eteklerindeki cennet: Çocak

11:23 15 Eylül 2015
Bolkar Dağlarının eteklerindeki cennet: Çocak

Bolkar Dağlarının 2 bin 250 metrelik yamaçlarında bulunan Çocak vadisi, eşsiz doğal güzellikleriyle, hem doğa severlerin, hem de fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. 

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Çocak vadisi, el değmemiş doğası ve manzarasının yanı sıra, ulaşım elverişliliği açısından en rahat trekking yapılabilen alanlardan biri olarak öne çıkıyor.

Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Tırtar Mahallesi'nden yaklaşık 20 kilometre yol gidilerek ulaşılabilen vadi, sert yamaçları ve 2 bin 250 metrelik yüksekliği nedeniyle "Cehennemdere" olarak da anılıyor.

Doğa severlerin ve fotoğrafçıların uğrak yeri haline gelen ve derinliklerinde Çocak Deresi'ni de bulunduran vadi, ziyaretçilerine, bulutların arasında eşsiz bir doğa manzarası sunuyor.

Son dönemlerde doğa yürüyüşleri ve bisiklet turlarıyla adından söz ettiren Çocak vadisi, zengin flora ve fauna çeşitliliğiyle de biliniyor.

Vadi, hayvan çeşitliliğiyle de bilinirken, kartallar başta olmak üzere çok sayıda kuş türünün yaşam yerlerinden biri olarak öne çıkıyor. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.