Mersin

Mersin'deki kaçak et operasyonu

15:01 15 Eylül 2015
Mersin'deki kaçak et operasyonu

 Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Mersin Gümrük Müdürlüğü tarafından özel antrepolarda 10 ay önce yakalanan ve Akdeniz ilçesindeki bir depoda saklanan bin 40 ton bozuk etin imha çalışmalarını durdurduklarını bildirdi.

Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkeme kararı olmasına rağmen etlerin bugüne kadar imha edilmediğini, kendilerinin imha etmeye çalıştığını ancak et olma özelliğini yitirdiği için başarılı olamadıklarını söyledi.

Çay Mahallesi'ndeki deponun elektriğinin 2-3 aydır kesik olmasından dolayı etlerin koktuğunu ifade eden Mutlu, şöyle dedi:

"Etlerle ilgili bilimsel bir çalışma yapılması gerekiyor. Artık erime noktasına gelmiş ve kurtlanmış. Oradan akan sular dereye akıyor. Böyle olunca biz yardım amaçlı bir an önce boşaltılsın, imha gerçekleştirilsin ve halk kokudan mağdur olmasın diye imha edelim dedik. Depo açıldığında işçiler içeriye giremedi. Çok tehlikeli bir gaz salımı ve koku var. Etin Avrupa'dan gelen bir ilaçla yeniden dondurulması gerekiyormuş. Biz de işçilerimizi geri çektik. Firma yetkilisiyle görüştüm, ilaç gelmiş ancak deponun eksi 13 derece olması bekleniyormuş. Onun için boşaltılması mümkün değil."

Mutlu, etlerin ancak ilaçlandıktan sonra lisanslı katı atık araçlarıyla taşınabileceğini aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.