Mersin

Kurban Bayramı'nda turizmci çifte bayram yaşadı

11:54 27 Eylül 2015
Kurban Bayramı'nda turizmci çifte bayram yaşadı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'nde bayram tatilini geçiren yerli ve yabancı turistler deniz, kum ve güneşin tadını çıkarırken turizmciler de hem yaz tatilinin uzaması hem de bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla çifte bayram yaşadı

Yaz tatilinin uzaması ve bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla Kurban Bayramı tatili için UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'ni tercih eden turistler tatilin tadını çıkarırken turizmcinin de yüzü güldü.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin’in önemli turizm yerlerinden birisi olan Kızkalesi'nde, otel, motel ve pansiyonlarda son yılların en yoğun günlerinin yaşandığını belirtti. 

 Tesislerin doluluk oranının yüzde 100 seviyesine ulaştığını ifade eden Öztop, yaz tatilinin uzatılması ve üstüne bayram tatilinin de 9 güne çıkarılmasının turizmciye de esnafa da büyük katkı sağladı. 

Kızkalesi'nde hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının ise 26 dereceyi bulduğunu anlatan Öztop, şöyle devam etti:

"Burada henüz yazı yaşıyoruz. Yurdun bir çok bölgesinde yağmur ve soğuk hava nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkamazken burada, hava sıcaklığı 30, deniz suyu sıcaklığı 26 derece. Bu nedenle diyoruz ki, Kızkalesi’nde tatil yapmanın tam zamanı. Deniz hava ve kumsal çok güzel. Sakin ve sessiz bir Kurban Bayramı tatili yaşadık. Bayram tatillerini Kızkalesi’nde geçirenler işlerine zinde başlayacaklar. Güzel havanın kasım ayı başlarına kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz. Sonbahar’ın en güzel döneminde bayram tatili yapıldı. Önceki yıllarda ekim ayının başlarında genelde hava serin ve deniz dalgalı olurdu. Ancak bu yıl deniz adeta çarşaf gibi. İdeal bir tatil dönemi yaşanıyor." 

Hollandalı turist Yoke Sıckoften ise 12 yıldır tatilini sessiz sakin bir ortama sahip olduğu için Kızkalesi'nde geçirdiğini söyledi.

Aşırı sıcaklarda denize giremediklerini ve bu nedenle de tatil için sonbaharı seçtiklerini vurgulayan Sıckoften, "Şu an tatilimiz çok güzel geçiyor. Bu yıl tatilimiz İslam dünyası ve Türklerin Kurban Bayramı'na denk geldi. Bizzat kurban kesimine tanık olduk. Güzel duygular yaşadık. Çünkü komşularımız bize kurban eti ikram etti. Tüm Türkiye'nin bayramı kutlu olsun" diye konuştu.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.