Mersin

Mersin'deki "FETÖ/PDY" davası

20:47 15 Ekim 2015
Mersin'deki "FETÖ/PDY" davası

Davada müştekilerin dinlenilmesine başlandı

  Mersin merkezli 19 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından yürütülen soruşturma kapsamında açılan davada müştekilerin dinlenilmesine başlandı.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada, haklarında dava açılan tutuksuz 66 sanıktan bir bölümü, ifadelerini daha sonra geniş şekilde vereceklerini söyledi. 

Başka bir davadan dolayı Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu, dün Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nde (SEGBİS) sorun yaşanınca bugün mahkemeye getirildi. Baransu detaylı savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu. 

Talebin kabul edilmesinin ardından müştekilerin dinlenilmesine geçildi. 

İki müştekinin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, duruşmanın yarın devam etmesine karar verdi. 

- FETÖ/PDY davası

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 Eylül'de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasının duruşmaları, duruşma salonunun fiziksel koşullarının yetersizliği nedeniyle 5 güne bölünmüştü. 3 Eylül'de görülen ikinci celsede 66 sanıktan tutuklu yargılanan sanıklardan eski Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, emniyet personelleri Ahmet Şanverdi, Bekir Kaymakcıoğlu, Erdem Kanmaz ve Hüseyin Avcı hakkında tahliye kararı verilmişti.

Önceki gün görülen duruşmada mahkeme heyeti, davaya ilişkin yayın yasağı kararı almış, dün de sanıklardan biri ifade vermişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.