Mersin

"9. Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı"

14:43 05 Kasım 2015
"9. Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: "Üreticilere eğitimlerle bir taraftan yol gösterici olmak, bir taraftan da onların üretmiş olduğu ürünlerin saklanması, pazarlanması ve konsantre ürünlere dönüştürülmesi gibi bir çok projenin hayata geçirilmesi için çalışma başlattık"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye tarafından Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nı oluşturduklarını belirterek, "Üreticilere eğitimlerle bir taraftan yol gösterici olmak, bir taraftan da onların üretmiş olduğu ürünlerin saklanması, pazarlanması ve konsantre ürünlere dönüştürülmesi gibi bir çok projenin hayata geçirilmesi için çalışma başlattık" dedi. 

Kocamaz, Yenişehir Fuar Merkezi'nde düzenlenen "9. Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı"nın açılışında, Mersin'in tarım alanında Türkiye'nin lokomotifi sayılabileceğini, ürettiği ürünler ve çeşitlilik açısından sadece Türkiye'de değil dünyada da önemli yere sahip olduğunu söyledi.

Bu kadar çeşitliliğe rağmen üretilen ürünlerin fazla karşılık bulamadığını, ihracatın ağırlıklı yapıldığı Ortadoğu'da yaşanan sıkıntıların üreticileri olumsuz etkilediğini ifade eden Kocamaz, şöyle konuştu:

"Bu ürünlerin değerlendirilmesi için çalışma yapılması gerekiyor. Fuarlar bir kentin dışa açılan kapısıdır. Özellikle üretilen ürünlerin değerlendirilmesi, pazarlanması, tanıtılması açısından çok büyük önem arz ediyor. Bunun yanında da kentin tanıtımında çok önemli bir rol üstleniyor. Burada sergilenen ürünler hem üreticilerimizin ufkunu açacak hem de bu işten geçimini sağlayan insanlara yol gösterecektir. Bölgemizde tarım ürünlerinin sanayi ürünlerine dönüştürülmesine yönelik çalışmaları desteklememiz gerekiyor. Bizler yerel yöneticiler olarak bu tür konularda her türlü desteği vermeye hazırız."

Belediye olarak Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nı oluşturduklarını vurgulayan Kocamaz, "Üreticilere eğitimlerle bir taraftan yol gösterici olmak, bir taraftan da onların üretmiş olduğu ürünlerin saklanması, pazarlanması ve konsantre ürünlere dönüştürülmesi gibi bir çok projenin hayata geçirilmesi için çalışma başlattık" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, AK Parti milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Hacı Özkan ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Vekili Kasım Tanrıöver, fuarın açılışını yaptı.

Fuar, 8 Ekim'e kadar ziyaretçileri ağırlayacak.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.