Mersin

Mersin'de kumar operasyonu

17:54 13 Kasım 2015
Mersin'de kumar operasyonu

Kentte, bir siyasi parti ve dernek binasına düzenlenen operasyonda, para karşılığı tombala oynadığı belirlenen 84 kişiye para cezası verildi

Mersin'de, bir siyasi parti ve dernek binasında kumar oynatıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda, para karşılığı tombala oynadığı tespit edilen 84 kişiye, toplam 17 bin lira para cezası verildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Geleceğin Türkiye Partisi İl Başkanlığı ve Mersin Mezitli Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde kumar oynatıldığı bilgisine ulaştı.

Parti ve dernek binasına operasyon düzenleyen ekipler, yaptıkları aramada, bin 420 adet tombala çekiliş kartı, 85 tombala çekiliş topu, 1 kamera, 1 tombala üfleme makinesi, 2 projeksiyon cihazı ve kumandası, 2 yaka mikrofonu, üzerinde 1'den 90'a kadar rakamlar bulunan camlı numaratör kutu, 5 kilogram çeşitli renklerde plastikten yapılmış tombala kapama pulu ele geçirdi. 

 Parti il başkanı G.G. ve dernek başkanı H.K. ile A.C.D. ve B.Y. hakkında, "Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" suçundan işlem yapıldı. Tombala oynadığı iddia edilen 84 kişiye ise "Kabahatler Kanunu" kapsamında toplam 17 bin 472 lira para cezası verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.