Mersin

Mersin'de "Çanakkale" konferansı

16:45 17 Kasım 2015
Mersin'de "Çanakkale" konferansı

"Dünyanın en yaşlı gazisi" unvanını taşıdığı 1994'te, 110 yaşındayken vefat eden Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, babasının kıyafetlerini giyerek, konferans verdi

"Dünyanın en yaşlı gazisi" unvanını taşıdığı 1994'te, 110 yaşındayken vefat eden Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, gazi babasından kalan kıyafetleri giyerek, Mersin'de konferans verdi. 

Kaçmaz, merkez Toroslar ilçesindeki Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde, Mersin Gençlik Merkezi ve Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde düzenlenen "Çanakkale" konulu konferansta, birçok vatan evladının, ülkenin bağımsızlığı için şehit olduğunu hatırlattı. 

Babasının da milli mücadele yıllarında birçok savaşa katıldığını ifade eden Kaçmaz, "Atalarımız, topraklarımızı yabancı ellere vermeyip, bayrağımızı indirmemiş, ezanımızı da dindirmemiştir. Sizlere düşen de Çanakkalemizi, Balkanlar'da düşen atalarınızı, Kurtuluş Savaşımızı unutmamanızdır" dedi.

Kaçmaz, gazi babasından kalan çarığı ve diğer kıyafetleri giyerek yaptığı konuşması sırasında okuduğu "mehmetçik" hikayeleri ve şiirleriyle öğrencilere duygu dolu anlar yaşattı. 

Bazı öğrenciler gözyaşlarına hakim olamazken, etkinliğin sonunda Kaçmaz'ın elini öperek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.