Mersin

Türkmen köylerine yönelik kara harekatı

13:13 22 Kasım 2015
Türkmen köylerine yönelik kara harekatı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Tek ümidi Türkiye olan, tek suçları Türk olmak olan kardeşlerimizin sıkıntılarına yönelik somut adımlar atılması için yetkili makamları göreve çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik Esed rejiminin karadan ve Rus uçaklarının havadan gerçekleştirdiği saldırıları kınadıklarını belirtti.

Belediye olarak Türkmenlerin acılarını yüksek sesle dile getireceklerini aktaran Kocamaz, Türkmenlerin yaralarını da imkanları dahilinde sarmaya çalışacaklarını kaydetti.

Suriye'deki Türkmen varlığına yönelik her türlü saldırının Türkiye'nin bölgedeki etkinliğine ve itibarına da yapıldığını ifade eden Kocamaz, şöyle devam etti:

"Çeşitli bahanelerle yaratılan çatışma ortamında, türlü kurnazlıklarla Türkmenlerin evleri yerle yeksan ediliyor. İhtiyarı genci, çocuğu bebeği, erkeği kadını ayırt edilmeden sivil Türkmenler hedef alınarak Türk'ün kanı sebil gibi Fırat'ın sularına karışıyor. Tüm bu zulmün altında kadim devletimizin tüten ocakları söndürülüyor."

Herkesi saldırılara tepki göstermeye çağıran Kocabatmaz, "Tek ümidi Türkiye olan, tek suçları Türk olmak olan kardeşlerimizin sıkıntılarına yönelik somut adımlar atılması için yetkili makamları göreve çağırıyorum" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.