Mersin

Merakla başlayıp, tropikal meyve gönüllüsü oldu

11:09 01 Aralık 2015
Merakla başlayıp, tropikal meyve gönüllüsü oldu

Mersin'de açılan bir tarım fuarından 4 yıl önce merak ederek aldığı papaya, guava, hünnap, çerimoya ve pasiflora fideleriyle bahçe kuran elektrik teknisyeni Mustafa Başer, yetiştirdiği meyveleri ücretsiz dağıtıyor, fidelerinden de isteyenlere veriyor.

Mezitli Belediyesi'nde elektrik teknisyeni olarak çalışan Mustafa Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçi bir ailede yetiştiğini belirterek, bu nedenle mesleğinin yanı sıra tarıma da ilgi duyduğunu ifade etti.

Yaklaşık 4 yıl önce gezmeye gittiği bir tarım fuarında tropikal meyve standı gördüğünü aktaran Başer, merak ettiği bu meyvelerden yetiştirmek istediğini söyledi.

Başer, fuardan papaya, guava, hünnap, çerimoya ve pasiflora fideleri alarak evinin ön kısmındaki bahçesine diktiğini anlatarak, "Bu meyvelerin Mersin ikliminde yetiştiğini bilmiyordum. Fideleri aldıktan sonra nasıl yetiştirildiklerini araştırdım. Soğuğa karşı dirençsiz oldukları için özel olarak koruyarak büyüttüm" dedi.

-"Meyvelerin lezzetini de beğenince yeni ağaçlar diktim"

Birkaç fideyle başladığı tropikal meyve yetiştiriciliğinde zamanla 30 ağaca ulaştığını bildiren Başer, şöyle konuştu:

"Ağaçlar meyve vermeye başlayınca çok hoşuma gitti. Meyvelerin lezzetini de beğenince yeni ağaçlar diktim. Bu ürünlerin sağlığa iyi geldiğini öğrenince bazı tanıdıklarım da meyvelerinden istedi. Ürünlerin yetiştiği dönemde arkadaşlarıma, akrabalarıma ücretsiz olarak dağıtıyorum. Bahçeyi ticari amaçlı oluşturmadığım için herhangi bir satış düşünmedim. Geçtiğimiz günlerde Antalya'dan bir arkadaşım da ürün istedi ona da gönderdim."

Başer, kendisini örnek alıp tropikal meyve yetiştirmek isteyen tanıdıklarına da fideler verdiğini anlatarak, 4 yıl önce merakla başladığı bu alanda adeta tropikal meyve gönüllüsü haline geldiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.