Mersin

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

15:35 02 Aralık 2015
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Mersin'de yerel yöneticiler ve siyasi partilerin başkanları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladılar.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mesajında, engelli haklarını, hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ifade etti.

Engelli vatandaşlara tanınan hakların bir bağış veya iyilik olmadığını, onların doğal hakları olduğunu belirten Kocamaz, şunları kaydetti:

"Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de milyonlarca engelli insan bulunuyor Engelli bireylerin geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalı."

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar da engellilere fırsat eşitliği sağlandığında, başaramayacakları hiçbir şey olmayacağına dikkati çekti.

Engelliler Günü'nün, insani duyguların en fazla hissedilmesi gereken günlerden biri olduğunu ifade eden Taşpınar, mesajında şunlara yer verdi:

"Hükumetimiz göreve geldiği 2002 yılından bu yana, sosyal devlet olmanın birinci şartı olan engellilerimizin önündeki toplumsal engellerin ortadan kaldırılması adına birçok önemli düzenlemeye yer verdi. Toplumun her bir bireyi engelli kardeşlerimizi sevgi, saygı ve anlayışla kucaklamalı, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalı. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine huzurlu ve başarılı bir yaşam diliyorum."

MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç da her sağlıklı insanın engelli olmaya muhtemel bir aday olduğunu belirterek, "Toplumumuzun bir parçası olarak engelli vatandaşlarımızın işe yerleştirilmesi, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmaları temin edilmeli. Bu konuda her iş yerindeki zorunlu engelli istihdam oranı arttırılmalı" ifadesini kullandı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da belediye olarak, engelli vatandaşların önlerindeki engellerin kaldırılması noktasında zeminler oluşturma gayretinde olduklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.