Mersin

Opera sanatçıları lise öğrencilerine konser verdi

12:01 05 Aralık 2015
Opera sanatçıları lise öğrencilerine konser verdi

MDOB sanatçıları, Mersin'in Toroslar ilçesindeki lisede öğrenciler ve velilerin izlediği konserde türküler ve aryalardan çeşitli örnekler sundu

 Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçıları, Toroslar ilçesindeki Yahya Aydın Çok Programlı Anadolu Lisesinde konser verdi.

Arslanköy Mahallesi'nde, kent merkezine 55 kilometre mesafedeki lisede "sanat her yerde" anlayışıyla düzenlenen konserde solist sanatçılar Erhan Kaya, Gülçin Altaş, Mehmet Erkoç ve Ayşin Lal ile piyanist Ahat Asker, çeşitli türküler ve aryalar seslendirdi. 

 

Oda müziği ve şan konserinin yanı sıra öğrenciler ve velilerine opera hakkında bilgi verildi.

- Öğrencileri sanata alıştırmak için okul okul geziyorlar

Piyanist Asker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, benzeri etkinliklerden oldukça keyif aldıklarını ve okul sahnesinde operanın özel atmosfere sahip olduğunu söyledi.

Öğrencileri sanata alıştırmak için okul okul gezdiklerini belirten Asker, "Bugünkü konseri dinleyen çocuklar, anneleri ve babaları opera ve balemizi daha önce görmemişlerdi. Bu konserden sonra 3-4 kişi de olsa gelip temsillerimizi izlerlerse çok büyük gurur yaşarız. İstiyoruz ki bu yavrular kötülüklerden uzak olsun, güzelliklere kavuşsun. Müziğe, klasik müziğimize yakın olmalarını istiyoruz. Sanata 'evet' desinler" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.