Mersin

Berdan Nehri Projesi'nin çalışmaları sürüyor

16:47 10 Aralık 2015
Berdan Nehri Projesi'nin çalışmaları sürüyor

Tarsus'ta Berdan Nehri Projesi çalışmaları devam ediyor. 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, proje kapsamında Tozkoparan Zahit, Fevziçakmak ve Çağlayan mahallelerinde incelemelerde bulundu. Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamulaştırma ve takas işlemlerinin bir an önce bitmesini beklediklerini söyledi. 

Tarsus’a ayrı bir güzellik katacağına inandıkları projenin altyapı çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Can, Berdan Nehri’nin kenarında bulunan yaklaşık 100 dönüm alanın çok yakında Tarsus Belediyesi’ne kazandırılacağını kaydetti. 

Projenin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Can, şöyle devam etti:

"Adana’da baraj, Mersin’de deniz var. Biz de 'neden nehir kenarında mesire yerlerimiz, lokantalarımız, yürüyüş yollarımız olmasın' demiştik. Bu bizim zenginliğimiz, bu zenginliği de ortaya çıkarmak için altyapı çalışması yaptık. Nehir kenarında bulunan arsalarla ilgili imar çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah burayı yaptığımız zaman D-400’den Devlet Bahçeli Bulvarı’na kadar Berdan Nehri, nezih bir ortama kavuşacak. Adana ve Mersinli vatandaşlarımızı burada misafir edeceğiz. Bu projeyi de gerçekten önemsiyoruz ki en iddialı projelerimizden birisi bu. Şehrimizin tanıtımında görsel olarak katkı sağlayacak ve vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği nezih bir ortam olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.