Mersin

"Yörük kahvaltısı"nın adresi Silifke

11:12 15 Aralık 2015
"Yörük kahvaltısı"nın adresi Silifke

HÜSEYİN HASKAN - Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesi, yeşil ve maviyi buluşturan manzarası eşliğinde sunulan 25 çeşitlik "Yörük kahvaltısı"yla turistlerin ilgisini çekiyor.

Yaz döneminde deniz turizmiyle ön plana çıkan Silifke, sonbahar kış döneminde de yöresel ürünleri ve tarihi yerleriyle turistlerin uğrak yerlerinden biri olmaya devam ediyor. 

Narlıkuyu Mahallesi'ndeki inanç turizminin önemli yerlerinden Cennet-Cehennem obrukları ile Astım Mağarası'nı ziyaret eden turistlere, Yörük kahvaltısı sunuluyor.

Yörüklerin besledikleri hayvanların ürünlerinden elde ettikleri kaymak, yayık tereyağı ve peynirlerin yanı sıra böğürtlen, zeytin ve turunç reçeli, dalından yeni koparılmış organik domates, pekmez, kaya koruğu ile süzme yoğurt gibi 25 çeşit ürünün yer aldığı kahvaltı, kıl çadırlarda kurulan sofralarda müşterilere ikram ediliyor.

Turistler, ilçenin mavi denizi ve yeşil doğası eşliğinde 20-25 liraya bölgenin eşsiz yiyeceklerinden tadabiliyor.

Kahvaltılarla ilçe turizminin çeşitlenmesini sağlayan Yörükler, çok sayıda kişiyi de yanlarında çalıştırarak istihdama katkıda bulunuyor.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Narlıkuyu’daki kahvaltı salonlarının özellikle Mersin’den ve çevre illerden gelen misafirlerin ağırlandığı yerler olduğunu söyledi.

Narlıkuyu’daki kahvaltıya büyük rağbet gösterildiğini ifade eden Cinbir, "Yörük kahvaltılarının olduğu yerler, damak zevki açısından insanlarımızın gelip tatması gereken sunumların olduğu, yöresel kahvaltı çeşitleriyle zenginleşen sofraları barındırıyor. Herkesi bu lezzeti tatmaya bekliyoruz" dedi.

Kahvaltı salonu işletmeciliği yapan Osman Ünlü de misafirlere, deniz manzarası eşliğinde hizmet verdiklerini belirterek, "Burada vermiş olduğumuz kahvaltı çeşitlerinin hepsi yöresel. Köyümüzün ürünüdür ve el yapımı. Turunç reçelinden tutun incir reçeline kadar, zeytininden tutun da tereyağına kadar köylümüzün üretmiş olduğu ürünlerdir” diye konuştu.

Ünlü, ilk başlarda gelenek olarak öne çıkan kahvaltıların, daha sonra ünlü bir turistik harekete döndüğünü vurgulayarak, her geçen yıl yaygınlaşan Yörük kahvaltılarına yerli turistlerin yanı sıra Arap turistlerin de ilgi gösterdiğini dile getirdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.