Mersin

Ashab-ı Kehf'te Mevlit Kandili yoğunluğu

17:48 22 Aralık 2015
Ashab-ı Kehf'te Mevlit Kandili yoğunluğu

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Ashab-ı Kehf Mağarası, Mevlit Kandili dolayısıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde halk arasında "Yedi Uyurlar Mağarası" olarak da bilinen Ashab-ı Kehf Mağarası, Mevlit Kandili dolayısıyla çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Hristiyan ve Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen, Kur'an-ı Kerim'in Kehf Suresi'nde de bahsi geçen Ashab-ı Kehf Mağarası, diğer semavi dinlerin kitaplarında da yer alıyor. Milattan sonra 2. yüzyıl başlarında dönemin hükümdarı Dakyanus'un zulmünden kaçan Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Dekarnuş, Sazenuş ve Kafetaltayuş ile köpekleri Kıtmir'in bu mağaraya sığındığı, burada 309 yıl uyuduğu rivayet ediliyor. Mağaranın, dünyanın çeşitli yerlerinde, Türkiye'de ise Mersin'in Tarsus ilçesi dışında, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi ile İzmir Efes'te olduğu da öne sürülüyor. Tarsus'taki mağaranın, rivayet edilen yer olduğuna inanan kişiler burayı ziyaret ediyor. 

Mevlit Kandili dolayısıyla Ashab-ı Kehf'i ziyarete gelen Mahide Elci (53), buraya daha önce de geldiğini ve çok sık ziyaretlerde bulunduğunu ifade etti. 

Mağara tarihi hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade eden Elci, atmosferinden dolayı buraya gelince kendi huzurlu hissettiğini söyledi.

Bu sefer de kandil nedeniyle dua etmek için ziyarete geldiğini aktaran Elci, "Buradaki duygu anlatılmaz. Az önce gözyaşlarımı tutamadım. Herkese sevgi, barış, mutluluk ve huzur gelmesi için dualar ettim" ifadelerini kullandı. 

Bir başka ziyaretçi Salih Dönmez (60) ise mübarek bir günde Ashab-ı Kehf'e geldiklerini ve kandilin İslam alemine hayırlı olmasını diledi.

Ziyaret için Niğde'den geldiğini ve burada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Dönmez, herkes için dua ettiğini kaydetti.

Ashab-ı Kehf Mağarası dini günlerde ve bayramlarda ziyaretçilerin akınına uğruyor. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.