Mersin

"Sporcularımızı okullardan seçiyoruz"

11:24 25 Aralık 2015
"Sporcularımızı okullardan seçiyoruz"

Badminton sporunu hem halk arasında yaygınlaştırmak hem de başarılı sporcular yetiştirmek için çaba harcayan Türkiye Badminton Federasyonu, okullara raket, file ve top desteği vererek geleceğin milli sporcularını yetiştirmek istiyor. 

Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 81 ilde salonu olan okullara destek verdiklerini ve protokoller imzaladıklarını söyledi.

Salonu olan ve badminton sporcuları yetiştirmek isteyen okullara malzeme dağıtımı da yaptıklarını anlatan Özmekik, şöyle konuştu:

"(Ben performans sporcusu yetiştireceğim, okul takımımla beraber kulüp müsabakalarında da sporcularım yer alacak) diyen okullarla mutlaka anlaşma yapıyoruz. Milli Eğitim İlçe Müdürlükleriyle protokoller yapıyoruz. Bu okullara malzemeler veriyoruz ve antrenörler gönderiyoruz. Ayrıca ücretsiz kurslar açıyoruz. Bu anlamda bizimle protokol yapmak isteyen, salonlarını badmintona açmak isteyen okullarımıza sesleniyorum, hobi amaçlı, egzersiz saatlerini doldurma amaçlı değil, özellikle Türk Milli Takımı'na sporcular kazandırmak, ülkemizi uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetiştirmek isteyen okullarımız ve kulüplerimiz bizimle irtibat kursunlar. Bu okullara gerekli malzeme desteğini hemen verelim."

Özmekik, her yıl en az 15-20 bin ücretsiz raket dağıtıp Türkiye'nin her yerinde badmintonu yaygınlaştırmaya çalıştıklarını vurguladı.

Artık mevcut sporcuların daha üst seviyede performans sporcusu olması ve madalya kazandırması için destekler verdiklerini anlatan Özmekik, "Milli sporcularımızı okullardan seçiyoruz ve bunları kulüplerde eğiterek milli takımlara kadar yükselmelerini sağlıyoruz. Bu nedenle okullarda badminton sporcusu yetiştirmemiz bizim için çok önemli" dedi.

 

- "Lisanslı sporcu sayımızı 100 bine çıkarmak istiyoruz"

2016 yılı hedefleri hakkında da konuşan Özmekik, özellikle 65 bin lisanslı sporcu sayısını 100 bine çıkarmak istediklerini kaydetti.

Çocuklara yönelik çeşitli projeler geliştirerek kötü alışkanlıklardan da korumaya çalıştıklarını anlatan Özmekik, federasyon olarak hem ülkesine madalya getiren sporcular yetiştirdiklerini hem de risk altında olan çocuklar için projeler geliştirdiklerini vurguladı.

Özmekik, yeni yılda en az 50 bin raket dağıtacaklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.