Mersin

Turizmciler 2016 yılından umutlu

17:02 27 Aralık 2015
Turizmciler 2016 yılından umutlu

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kale: "Turizmciler olarak 2016 sezonuna umutla bakıyor ve yeni sezonun 2014 yılındaki gibi güzel geçeceğine yürekten inanıyoruz"

 Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, "Turizmciler olarak 2016 sezonuna umutla bakıyor ve yeni sezonun 2014 yılındaki gibi güzel geçeceğine yürekten inanıyoruz" dedi.

Kale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2015 yılı içerisinde iki seçim geçirmesi ve son dönemlerde meydana gelen terör olaylarının ekonomi ve turizmi olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Türkiye'nin karanlıklara çekilmek istendiğini bunun için de bütün şer odaklarının bir araya gelerek Türkiye'nin önünü kesmeye çalıştığını savunan Kale, şunları söyledi:

"7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar çıkmayınca koalisyon da kurulamadı. Ardından terör olayları patladı. Tabii belirsizlikten dolayı turizm büyük ölçüde zarar gördü. Terör olaylarının devam etmesinden dolayı kış gruplarını kaybettik. Rezervasyonların çoğu iptal oldu. Sevindiğimiz bir nokta var ki şubat ayından itibaren kültür ve inanç guruplarımız devem edecek, şu ana kadar bu guruplarda iptaller olmadı."

Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenlere inat istikrarın devam ettiğini vurgulayan Kale, şöyle devam etti:

"Ülkemizde artık güçlü bir siyasi iktidar var. İstikrar sayesinde varmış gibi görünen tüm krizleri el birliğiyle aşacağımıza inanıyorum. Turizmciler olarak 2016 sezonuna umutla bakıyor ve yeni sezonun 2014 yılındaki gibi güzel geçeceğine yürekten inanıyoruz. Turizmcilerimiz yeni projeler hazırlayarak yeni pazarlar bulduğu, iktidarın da turizmcilere destek vermeyi sürdürdüğü sürece krizleri rahat aşarız. 2016 sezonunun 2014'teki gibi parlak geçeceğine, bu krizleri de rahat bir şekilde aşacağımıza yürekten inanıyoruz." 

Türkiye'nin bir çok bölgesinin soğuk ve karlı havanın etkisi altında olduğunu vurgulayan Kale, Akdeniz'de birçok vatandaşın yazdan kalma günleri değerlendirerek denize girdiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.