Mersin

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü

12:09 03 Ocak 2016
Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü

Kentin düşman işgalinden kurtuluş günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

 Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer ve beraberindeki heyet tarafından muharip gazilerden oluşan temsili heyeti taşıyan trenin Mersin Garı'nda karşılanmasıyla başladı.  

Göçer ile bazı milletvekillerinin de aralarında bulunduğu protokol üyeleri, daha sonra kortej yürüyüşüyle Cumhuriyet Alanı'na gitti.

Buradaki törende Vali Yardımcısı Göçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kocamaz, yaptığı konuşmada, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun Mersinlilerin umutsuzluklarını umuda dönüştürdüğünü ve bugünün kutlu bir gün olduğunu söyledi. 

Mersin'in kurtuluşunu Çukurova hatta Türkiye'nin kurtuluşu olarak değerlendiren Kocamaz, şunları kaydetti:

"Yunan'ın denize dökülmesi neyse işgal güçlerinin, Fransızların Mersin'den çekip gitmek zorunda kalması da odur. Bugün bize düşen Mersin'in işgaliyle hüzünlenmek ya da 3 Ocak zaferiyle sarhoş olmak değildir. Bize düşen görev yaşadıklarımızdan dersler çıkarmaktır. Mazimizi rehber ve kurtarıcı bilmek ancak geçmişe takılıp kalmadan geleceğe emin adımlarla ilerleme azim ve kararlılığını göstermektir."

Tören, mehteran takımının konseri, halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti.

Toroslar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kuvayı Milliye Yürüyüşü'nde ise çok sayıda vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla, Kuvayı Milliye Anıtı'ndan Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüyerek buradaki törenlere katıldı.

Bu arada, Cumhuriyet Alanı'ndaki kutlama programına katılan AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan ve Yılmaz Tezcan ile AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar alandan tören tamamlanmadan ayrıldı.

Taşpınar, AA muhabirine, protokol yerleşimiyle ilgili yapılan bir yanlışlık nedeniyle ayrıldıklarını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.