Mersin

MTOSB Başkanı Tekli:

14:45 07 Ocak 2016
MTOSB Başkanı Tekli:

 Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, üreten ve farklılıkları sahaya yansıtacak farklı projelere ihtiyaç olduğunu ve  bu anlamda gençlere büyük görevler düştüğünü belirterek, gençlerin ellerindeki imkanlarla yetinmeyip yeni teknolojiler üretmesi gerektiğini ifade etti.

Tekli, yazılı açıklamasında, bugünün toplumları için gizli bir tehlike olan vasatlaşmanın önüne geçerek, Türk toplumu olarak yeni teknolojiler geliştirmenin önemine dikkati çekti.

Vasatlaşmanın önüne geçebilmek için ülke olarak mücadelede edilmesi gerektiğini vurgulayan Tekli, yenilikçi düşüncelerin sektörler içerisinde yer edinmesi gerektiğini kaydetti.

Fark yaratacak projelere ihtiyaç olduğunu aktaran Tekli, şöyle devam etti:

"Üreten ve farklılıkları sahaya yansıtacak farklı projelere ihtiyacımız var. Bu anlamda gençlere büyük görevler düşüyor. Gençlerimiz kaderine razı olmaktan, elindeki imkanlar ile yetinmekten vazgeçip farklı bakış açıları ile geliştirdikleri yeni teknolojileri üretmeliler. Önümüzde yeni bir yıl var, toplum olarak karamsarlıkları bir kenara bırakıp geleceğe güvenle bakmalıyız. Bugün etrafımızda olup bitenleri iyi değerlendirmeliyiz. 31 yaşındaki ABD'li girişimci Mark Zuckerberg tarafından kurulan internet sitesinin günümüzdeki marka değeri 223 milyar dolar olarak nitelendirilmekte. Türkiye'de de buna benzer girişimcilik örneklerini görmek mümkün. Geliştirilen birçok android uygulaması milyon dolar fiyatlara satılabiliyor. Bu örnekler genç girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerinin birer örneği. Daha birçok örnek verebileceğimiz girişimcilik hikayesinin içerisinde aslında vasata kanmamak yatıyor. Eğer sadece elimizdekilere kanaat eder ve daha fazlasını istemezsek gelişime kapalı olur, karamsarlıktan kurtulamazsak da toplum olarak bir yere varamayız. Dünyanın birçok bölgesindeki başarı hikayelerine neden Türkiye'den yenileri eklenmesin."

Tekli, yeni yılda Mersin adına önemli gelişmelerin sahnede olmasını beklediklerini belirterek, iş dünyası olarak kente olan inançlarını hiçbir zaman yitirmediklerini ifade etti. 

Mersin'in elindeki imkanlarını tam anlamıyla kullandığında Türkiye'nin öncü kentlerinden birisi olacağını anlatan Tekli, "Sanayileşmede sıkışmış Marmara Havzası'nın, turizmde sıkışmış Antalya'nın alternatifi Mersin'dir. Bizler bu kente yatırım yapmış, bu kentten kazanan iş dünyası temsilcileri olarak birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket eder, kentimizin eksikliklerini seslendirmede dil birliğine varırsak Mersin'in önü açılacaktır" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.