Mersin

Erkek öğrencilere "şiddet" makyajı

13:35 12 Ocak 2016
Erkek öğrencilere "şiddet" makyajı

Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksekokulu Bankacılık Bölümü sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında, erkek öğrencilere "kadına şiddeti anlatan" makyaj yapıldı.

Öğrenciler adına açıklamada bulunan Sevim Peltek, önemli bir sorun olan kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için okul arkadaşları Merve Günay, Mazlum Orman ve Muhammet Gülsever ile farklı bir çalışma yapmak istediklerini söyledi.

Bu kapsamda animasyon bölümünde okuyan erkek öğrencilerden yardım aldıklarını anlatan Peltek, "Erkek öğrencilere profesyonel sahne makyajıyla, şiddeti anlatan makyaj yapıldı. Erkek öğrencilerin tüm gün okulda bu şekilde gezerek, soruna karşı farkındalık yaratmasını istedik" dedi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumun her kesimine önemli görev düştüğünü vurgulayan Peltek, "Kadınlar fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalıyor. Biz de bu projeyle ses getirebildiysek ne mutlu bize. Umarım kadına şiddet son bulur" diye konuştu.

Makyaj yapılan erkek öğrenciler, proje kapsamında okulun farklı yerlerini gezerken, kadın öğrenciler de karanfil dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.