Mersin

Mersin Üniversitesindeki gerginlik

17:46 14 Ocak 2016
Mersin Üniversitesindeki gerginlik

Mersin Üniversitesinde (MEÜ) geçen ay öğrencilerin düzenlediği bir etkinliği protesto eden ve terör örgütü lehine slogan atan grupla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına ve adliyeye sevk edilen 6 kişiden 3'ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla salıverildi.

MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi'nde 11 Aralık 2015 Cuma günü yaşanan gerginlikle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün gözaltına alınan 6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk etti.

Savcılıktaki sorgularından sonra "toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet, yüz kapatma ve silah sayılabilecek alet taşıma" suçlarıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin Üniversitesinde 11 Aralık 2015'te, öğrencilerin düzenlediği Hüseyin Nihal Atsız'ı anma etkinliğini protesto eden ve terör örgütü lehine slogan atan grup, müdahalede bulunan polis ekiplerine taş, sopa ve havai fişek atmış, güvenlik güçleri de göstericilerden 23'ünü gözaltına almıştı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 4'ü "izinsiz toplantı ve gösteriye katılma, polise direnme suçlarından" tutuklanırken, 11'i adli kontrol kararı, diğerleri de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.