Mersin

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

21:09 15 Ocak 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Mersin'in limanından ve ticaret hacminden en yüksek şekilde faydalanmasını istediklerini belirterek, "Burada yaşayan insanlarımız güvenilir ticaretten, yasal ticaretten daha fazla faydalansın istiyoruz" dedi.

Tüfenkci, Mersin Limanı'ndan botla açılarak, denizden alanı inceledi. Daha sonra limanı ve serbest bölgeyi gezen Tüfenkci, konteyner işlemleri, genişleme alanı, muayene sahası ve soğuk hava depoları hakkında bilgi aldı.

Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünü de ziyaret eden Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, sorunları çözmek, ihracatçıların ve ithalatçıların işlemlerini daha kolaylaştırmak ve hızlandırmak, işletmelere faydalı olmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Tüfenkci, "Bu bölgedeki işletmelere nasıl faydalı olabiliriz. Bunun çalışmasını yapmak için bugün buradayız. Biz istiyoruz ki maksimum düzeyde Mersin bu limanından ve ticaret hacminden faydalansın. Ticaret hacmini artırsın. Burada yaşayan insanlarımız güvenilir ticaretten yasal ticaretten daha fazla faydalansın istiyoruz. Tabii bakanlık olarak yasal ticaretin önünü açmak istiyoruz. İşlemleri hızlandırmakla birlikte güvenliği de asla ve asla ihmal etmek istemiyoruz. Gümrüklerimizde nasıl son teknolojiyi kullanabiliriz, nasıl insanların rahatını ve konforunu bozmadan ama güvenliği de maksimum düzeyde sağlayacak şekilde işlemler yapabiliriz, bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mersin'in Türkiye için önemli bir il olduğunu vurgulayan Tüfenkci, "Mersin'in gelişmesinin, değişmesinin ve dönüşmesinin Türkiye'nin gelişimiyle, değişimiyle ve dönüşümüyle yakından alakalı olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.