Mersin

Mersin'de avukatlara "arabuluculuk" semineri

17:58 19 Ocak 2016
Mersin'de avukatlara "arabuluculuk" semineri

Mersin'de, "Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk uygulamalarının geliştirilmesi projesi" kapsamında avukatlara arabuluculukla ilgili seminer verildi.

Mersin Adliyesindeki seminerde, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, 4. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Ahmet Bayram ve arabulucu avukat Lale Dağlı tarafından, avukatlara, arabulucuğun yöntemlerini ve hızlı çözümlerini anlattı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, konuşmasında, Mersin'in, arabuluculuk konusunda belirlenen 6 pilot ilden biri olduğunu söyledi.

İhtilafların dostane yolla çözülmesini hedeflediklerini belirten Yıldırım, "Arabuluculuk müessesinin tam olarak hayata geçirilmesiyle birlikte taraflar arasındaki hukuki uyuşmazlıkların büyük bölümünün adliyeye gelmeden çözüme kavuşturulması mümkün olacaktır" dedi.

Adalet Komisyonu Başkanı Hakan Kuzu da arabuluculuk gibi uyuşmazlıkları dostane şekilde çözen yöntemlerin, hem toplum barışını tesis edeceğini, hem de mahkemelerin iş yükünü azaltacağını kaydetti.

Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk uygulamalarının geliştirilmesi projesi" kapsamında düzenlenen seminerde, avukatların soruları da yanıtlandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.