Mersin

Maçın ardından

17:14 20 Ocak 2016
Maçın ardından

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, takımın hak ettiği yerde olmadığını, futbolcuların da bunun farkına varmaya başladığını söyledi.

Özat, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Aydınspor 1923 maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi bir hazırlık mücadelesi olarak değerlendirdikleri müsabakada, skorun çok da önemli olmadığını ifade etti.

Maçı farklı (4-0) kazanmalarının ligdeki Akhisar Belediyespor karşılaşması öncesi moral verdiğini kaydeden Özat, takımın başına 3 gün önce geldiğini, her şeyi hemen değiştiremeyeceğini vurguladı.

Özat, geçen sezon 50'ye yakın puan toplayan ekibin bu sezon ilk yarı sonunda 10 puan almasında bir anormallik bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Takımın hak ettiği yer burası değil. Onlar da bunun yavaş yavaş farkına varıyorlar. İnşallah Akhisar Belediyespor maçında sonuç odaklı, kazanmaya dönük bir oyun oynayacağız. Ondan sonra da 15 günlük aranın hem taktiksel hem de kondisyonu daha yukarı çekme anlamında bize ilaç gibi geleceğini düşünüyorum."

Takıma güvendiğini vurgulayan Özat, futbolcuların öz güvenini yerine getirmeye çalışacağını, belli bir oyun şablonu oluşturacağını vurguladı.

Akhisar Belediyespor maçından istedikleri sonucu alacaklarına inandığını belirten Özat, sonraki 15 günlük arayı iyi değerlendirmek istediklerini kaydetti.

Özat, bahanelere sığınan biri olmadığının altını çizerek, "Bazı teknik adamlar vardır, devre arasında veya son 7-8 hafta göreve gelirken bir şey demezler ama kötü gidince '3-4 hafta daha erken gelseydik biz ligde kalmıştık' derler. Kardeşim, gelmeseydin o zaman. Biz geldik, son güne kadar mücadele edeceğiz. Bu takımın, ilk yarı 10 puan almışsa ikinci yarı 25 puan toplayabileceğine inanıyorum. Biz bunun için her türlü gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı.


- Transfer durumu


Özat, geçmişten gelen bazı borçlar nedeniyle uygulanan transfer yasağının hatırlatılması üzerine, "Transfer tahtasının kapalı olması aslında Mersin İdmanyurdu'nun hayrına olan bir şey" dedi.

Özat, transfer konusundaki mevcut durumla ilgili şunları söyledi:

"Transfer tahtası açık olsa, önce içerideki oyuncuların sorununu halletmedikten sonra dışarıdan oyuncu getirmek bu takıma zarar verir. 2 oyuncu getireceğim, diye bu takıma zarar verirsin. Ben takımıma güveniyorum. Çok güzel bir mali durumunuz olur, 2-3 oyuncu değil, 7-8 oyuncu da alabilirsiniz ama neticede doğru antrenman planlamasıyla ve kuvvetlenmeyle bu çocukların 17 maçlık periyodu çıkarabileceklerini düşünüyorum. Kupadaki Çaykur Rizespor maçında ise as oyuncuları dinlendirmeyi planlıyorum. Bu maça, takımı görmek için as kadroya yakın kadroyla çıktık."

Mersin İdmanyurdu'na geliş sürecini de anlatan Özat, önceliğinin para olmadığını, ödemelerin önce futbolculara yapılacağını, başarıya dayalı bir mukavele yaptığını bildirdi.

Futbolculardan Servet Çetin'in takıma dönüp dönmeyeceği sorusuna Özat, "3-4 gündür buradayım. Aramasını bekliyorum. Sakatlık geçirdiğini, ameliyat edileceğini duydum. Dolayısıyla eğer bu ameliyat 5-6 hafta sürecekse şahsi fikrim, hiç vakit kaybetmenin bir anlamı yok" cevabını verdi.

Sinan Kaloğlu'nun yeniden takıma kazandırıldığını belirten Özat, takımdan ayrılmak isteyen Sadiku'ya, kendisini isteyen kulüplerin bonservisiyle alması gerektiğini söylediğini anlattı. Futbolcunun da buna hak verdiğini belirten Özat, Sadiku'nun Akhisar Belediyespor maçında da sahada olmasını planladıklarını kaydetti.


- Aydınspor 1923 cephesi


Aydınspor 1923 Teknik Direktörü Cemil Akkoyun ise ilk 30 dakikada iyi mücadele ettiklerini ancak final paslarında başarılı olamadıklarını söyledi.

Mersin İdmanyurdu'nun Süper Lig'de yer alan tecrübeli bir ekip olduğunu ifade eden Akkoyun, şöyle konuştu:

"Biz bu neticeyi beklemiyorduk. Biz Aydın'da 4 gol atmıştık, burada da 4 gol yedik. Eşitlik sağlanmış oldu. 10 kişi kalmamıza rağmen ikinci yarıda iyi mücadele ettik. Ligde daha iyi işler yaparız. Ligde hedefimiz var. İstediğimiz sonuçları alıp PTT 1. Lig için play-off oynamak istiyoruz. Artık lige asılacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.