Mersin

Uğur Mumcu, Mersin'de anıldı

12:48 24 Ocak 2016
Uğur Mumcu, Mersin'de anıldı

Uğur Mumcu ölümünün 23. yılında Mersin'de düzenlenen programla anıldı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti, CHP Mersin İl Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilciliklerince Atatürk Parkı'ndaki Uğur Mumcu Anıtı önünde anma programı, düzenlendi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, burada yaptığı konuşmada, Anadolu'daki gazeteciler olarak Uğur Mumcu'nun 20 yıl önce söylediklerini bugün yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Zor bir süreç içerisinde olduklarını ifade eden Ünal, "İşimiz zor ama kazanacağız. Nasıl Mustafa Kemal kazandıysa biz de kazanacağız, yılmayacağız ve üzülmeyeceğiz. Dik duracağız. Nasıl Uğur Mumcular dik durduysa bizlerde onlara layık olarak dik durmaya çalışacağız. Mücadelemiz bundan sonrada sürecek Biz size Anadolu basını olarak söz veriyoruz. Kalemimizi kırmayacağız, satmayacağız" diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise Uğur Mumcu'nun fikirlerini yaymanın önemli olduğuna değinerek, Mumcu'nun fikirleriyle mücadele ateşinin devam edeceğini söyledi.

Uğur Mumcu'nun fikirleri yüzünden öldürüldüğünü dile getiren Atıcı,"O doğruyu bulma çabası için sarf ettiği çalışmalar nedeniyle korku saldı ve yok edildi. Mumcu, bize üzülmemeyi öğretti. Paramparça olan bedeninden binler, on binler doğdu ve bu ülkenin teminatı oldu" dedi.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit de Uğur Mumcu'nun hayatı pahasına korkmadan, yılmadan cesurca mücadele ettiğini belirtti.

Anıta karanfil bırakmasıyla program sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.