Mersin

Mersin'de toplu taşıma aracı şoförlerine sertifika

13:04 26 Ocak 2016
Mersin'de toplu taşıma aracı şoförlerine sertifika

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından toplu taşıma aracı şoförlerine sertifika verildi.

Oda Başkanı Veysel Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, daha güvenli ve çağdaş toplu taşımacılık projesi kapsamında 152 şoförün bağımlılık testi ve toplu taşıma eğitimine tabi tutulduğunu bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığının kararı ile 152 şoförün oda da gerçekleştirilen eğitime katıldığını ve bunun sonunda hepsine sertifika dağıtıldığını belirten Sarı, şunları kaydetti:

"Geçmişte, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine, kent halkının huzuru ve rahatı için minibüsçü esnafımızın taleplerini kabul ettirememiştik. Bu yüzden minibüs taşımacılığında bir takım tatsız olaylar yaşanmıştır. Şimdi ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile uyum içindeyiz. Oldukça güzel ve yararlı projeler geliştiriliyor. Bu çalışmaları memnuniyetle izliyoruz. Minibüs şoförü arkadaşlarımın çalışma koşulları ile halkımızın huzurlu ve rahat seyahatlerini sağlayacak olan bir takım uygulamalar üzerinde çalışmalar da yapılmaktadır. Alınacak her güzel kararın destekleyicisi olacağız. Bu vesileyle tüm sorun ve taleplerimize her zaman yapıcı bir anlayışla yaklaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.