Mersin

Silifke Ziraat Odası Başkanı Can:

15:47 27 Ocak 2016
Silifke Ziraat Odası Başkanı Can:

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, ilçede genellikle saksı içerisinde evlerde ve iş yerlerinde süs bitkisi olarak yetiştirilen, minyatür portakal olarak da bilinen kamkat bitkisinin narenciyeye alternatif ürün olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Can, yaptığı açıklamada, kamkat bitkisinin narenciyeye alternatif olarak yetiştirilmesi ve yaygınlaştırılıp, mutlaka gıda sanayisine kazandırılması gerektiğini kaydetti.

Kamkat bitkisinin temmuz ayı sonlarında çiçek açtığını, meyvelerinin iri zeytin büyüklüğünde olup nisan-mayıs aylarında yeme olgunluğuna ulaştığını ifade eden Can, meyvelerin koparılmadığı takdirde bir yıl bitki üzerinde kalabildiğini ve lezzetini de hiçbir zaman kaybetmediğini belirtti.
Kamkatın genellikle süs bitkisi olarak kullanıldığını vurgulayan Can, bu bitkinin ise yurt dışında üretiminin oldukça yangın olarak yapıldığını söyledi.
Kamkat meyvelerinin genellikle reçel yapımında yoğun bir şekilde kullanıldığına dikkati çeken Can, "Kamkat bitkisinin ilçede üretiminin yaygınlaştırılması halinde narenciye üreticisine alternatif ürün olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.