Mersin

Mersin'de "Beni Duy Projesi"

14:20 28 Ocak 2016
Mersin'de "Beni Duy Projesi"

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesi tarafından çocuk istismarına farkındalık oluşturmak için "Beni Duy Projesi" hazırlandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, projeyle birlikte ebeveynlere çocuk istismarı konusunda genel bilgilendirme yapılacağını ve cinsel dokunulmazlıklarına karşı işlenen suçlar konusunda eğitim verileceğini belirtti.

Mersin'i hep birlikte yönetmeyi ve birlikte büyümeyi amaç edindiklerini ifade eden Kocamaz, yapılacak işlerde hedefe ulaşınca herkesin mutlu olacağını kaydetti.

Çocuklarla ilgili her projenin kendileri için önem içerdiğini aktaran Kocamaz, "Çocuklar bizim geleceğimiz, onları ilgilendiren her proje en hassas noktamız. Bu yüzden sosyal sorumluluk gerektiren projelere destek olmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki çocuklarımızla ilgili hayata geçirdiğimiz bu proje çok daha kapsamlı ve önemli projelerin oluşumuna vesile olacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımız özellikle de çocuklarımızla ilgili konularda duyarlılığımızı her zaman göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesi arasında Çocuk İhmal ve İstismarına Yönelik İşbirliği taahhütnamesi çerçevesinde oluşturulan "Beni Duy Projesi"nin imzaları Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel, tarafından atıldı.

"Beni Duy Projesi"nde Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev alan psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının görev alacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.