Mersin

Özgecan ailesinin rüyalarında yaşıyor

14:36 10 Şubat 2016
Özgecan ailesinin rüyalarında yaşıyor

Mersin'de geçen yıl 11 Şubat'ta evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan, kızının artık rüyalarında yaşadığını söyledi.

Anne Aslan, evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların içinde vicdan, merhamet ve acıma duygusu olması gerektiğini vurgulayarak, anne ve babaların çocuklarını çok iyi eğitmesini istedi.

Ailesinde şiddet gören çocukların, şiddete neden olduğunu belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Anne babalara çok iş düşüyor. Çocukları çok güzel eğitsinler. Benim rahmetli babam hep 'eline beline diline sahip ol' derdi. Biz bu şekilde yola çıktık. Ben çocuklarımı bu sekilde yetiştirdim. Böyle de yetiştirmeye devam edeceğim. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Bu bir yıl hep acıyla geçti. Hep rüyalarıma geliyor. Hep rüyamda görüyorum Özgecan'ı. Kaç kere rüyamda 'Ben ölmedim, ben tatildeyim bana çok iyi bakıyorlar' diyor ve gelip bana sarılıyor, öpüyor. 'Ben çok mutluyum' diyor. Kızım artık rüyalarımda yaşıyor. Ben öyle görüyorum, hissediyorum ancak böyle bu acıya katlanacağım. Allah kimseye böyle bir acı vermesin."

Baba Mehmet Aslan ise bir yılın nasıl geçtiğini anlamadığını, olaya hala inanamadıklarını ve kabullenemediklerini dile getirdi.

Özgecan'ı kendisinin de her gün rüyasında gördüğünü ifade Aslan, kızının rüyasında, "Anne, baba ben geleceğim" diye seslendiğini aktardı.

Olayın ardından "Özgecanlar Derneği"ni kurduklarını anımsatan Aslan, şöyle devam etti:

"Başka Özgecanlar, başka meleklerin kanatları kırılmasın diye, Özgecanlarımızın adını yaşatmak için derneği kurduk. Gerek 'Özgecan Yasası' çıkması yolunda gerekse de kız çocukların, kadınların bu tür olaylara maruz kalmaması için elimizden geleni yapacağız. Derneğimiz bu alanda faaliyet gösterecek."

Kurdukları derneğe destek isteyen Aslan, tüm GSM operatörlerinden "Özgecan" yazıp 1396'ya kısa mesaj atarak 5 lira bağışta bulunulabileceğini bildirdi.

Aslan, benzer suçların önlenmesi için cezalar kadar eğitimin de etkili olduğuna dikkati çekerek tüm toplumun bu konuda hassas davranması gerektiğin ifade etti.

Suçluların rehabilite edilmesi gereğine de işaret eden Aslan, herkesin vicdanın en önemli yargı merci olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.