Mersin

Gazi ve emekli astsubaylardan teröre tepki

12:41 19 Şubat 2016
Gazi ve emekli astsubaylardan teröre tepki

Mersin'de, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyeleri düzenledikleri yürüyüşle terör saldırılarını protesto etti.

Mersin Garı önünde toplanan dernek üyeleri, slogan atarak Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü.

Üyeler, alanda, şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İl Başkanı Halil Kur, yaptığı açıklamada, terör saldırılarının kendilerini derinden yaraladığını belirtti.

Ülkenin huzur ve güven ortamını, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin kirli yüzünü yeniden ortaya çıkardığına işaret eden Kur, böyle saldırıların asıl amacının kaos ortamı yaratmak olduğunu söyledi.

Kur, yüzyıllardır süren kardeşliği bozmak isteyenlerin hesap vereceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Milletimize bu acıları yaşatan karanlık güçlere gerekli cezanın verileceği herkesçe bilinmelidir. Hiç vakit geçirmeden bütün toplum kesimleri ve siyasi partilerin ortak anlayışları harekete geçmelidir. Acımız büyüktür, insanlık düşmanlarına, terörden medet umanlara öfkemiz büyüktür. Yüce millete bu acıları yaşatanların yaptıkları yanlarına kar kalmayacak. 'Ne mutlu Türk'üm' diyene anlayışıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatmak için kanımızın son damlasına kadar yüce devletimizin yanında olduğumuzu bildirir, alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıları şiddetle kınar, saldırıda hayatını kaybeden kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, çalışma arkadaşları ve vatandaşlarımıza başsağlığı dileriz."

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin İl Başkanı Kemal Cındız ise gazilerin silahı bıraksalar da Türkiye'nin birliğine kastedenlerin kolunu, kanadını kıracak yetenekte insanlar olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.