Mersin

TURAB Genel Başkanı Sunay:

15:19 09 Mart 2016
TURAB Genel Başkanı Sunay:

Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay, "Türk-Arap iş dünyası mensuplarının yaşanan olumsuz siyasi gelişmelerden daha fazla zarar görmemeleri adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti çeşitli girişimlerini başarıyla sürdürmektedir.Bu girişimlerin destekçisiyiz ve tüm gücümüzle yanındayız" dedi.

Sunay, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezi Mersin olan TURAB'ın yakında kurulacak yeni şubeleriyle Türk-Arap ülkelerinde ekonomi ve ticaretin gelişmesi için daha fazla hizmet vereceğini ifade ederek, ticari ilişkilerin artmasıyla barış ve huzur ortamına daha çabuk kavuşulacağını belirtti.

Arap ülkelerinde yaşanan siyasi sıkıntıların ticari ilişkilere engel olmadığını ancak büyük oranda etkilediğini aktaran Sunay,"Türk-Arap iş dünyası mensuplarının yaşanan olumsuz siyasi gelişmelerden daha fazla zarar görmemeleri adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti çeşitli girişimlerini başarıyla sürdürmektedir. Bu girişimlerin destekçisiyiz ve tüm gücümüzle yanındayız. Barış, huzur ve istikrar için emek veren, hizmet eden her kişi ve kuruluşa şükran borçluyuz" dedi.

Sunay, Türkiye'deki Arap devletlerinin yabancı misyon şefleriyle ekonomi ve ticareti geliştirme bağlamında çeşitli temaslarda bulunduklarını kaydetti.

Bir gazetecinin, "Siyasi sıkıntı yaşayan Arap ülkeleriyle bağlantıyı nasıl kuruyorsunuz" sorusu üzerine Sunay, ticari ilişkilerin hiçbir zaman bitmeyeceğini ancak bazı sıkıntılardan dolayı 2 yıldır Irak piyasasında fazla bir şey yapamadıklarını söyledi.

Sunay, zor bir süreçten geçildiğini vurgulayarak, ürün gönderiminde çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını ancak bunları aşmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.