Mersin

Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi başladı

16:09 21 Mart 2016
Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi başladı

Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi'nin ilk yarışı Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftikköy Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Mersin Valiliği, Mersin Üniversitesi (MEÜ), Mersin Büyükşehir Belediyesi ve TRT tarafından hazırlanan ligin ilk yarışına çeşitli okullarından ve kulüplerinden 258 sporcu katıldı. Yaş gruplarına göre yarışan kadın ve erkek sporcular, kendilerine verilen yarışma bölgesi haritasında belirtilmiş hedeflere sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalıştı.

MEÜ Rektör Yardımcısı Mehmet İsmail Yağcı, üniversite olarak lig projesinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Yarışmanın önemine değinen Yağcı, "Türkiye’de ilk kez Mersin’de hayata geçirilen lig, büyük ve önemli bir organizasyon. Her yaş grubundan yarışmacının katıldığı bu sporla, çocuklar ve gençler hızlı düşünmeyi, hızlı hareket etmeyi ve haritayı üç boyutlu düşünmeyi deneyimledir" ifadelerini kullandı.

Yarış sonucunda etkinliğe katılan down sendromlu çocuklara da kendileri için özel olarak hazırlanan madalya ve katılım belgeleri verildi.

Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi, 3 Nisan Pazar günü Kanlıdivane Antik Kentinde, 17 Nisan Pazar günü Tarsus’ta, 15 Mayıs Pazar günü Erdemli'ye bağlı Ayaş mahallesinde, 12 Haziran Pazar günü Uzuncaburç Antik Kentinde devam edecek. Ligin son yarışı ise Soli-Pompeiopolis Antik Kentinde yapılacak.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.