Mersin

Yaşlılara Saygı Haftası

18:17 21 Mart 2016
Yaşlılara Saygı Haftası

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakacak, mesajında, yaşlıların yaşamları süresince edindikleri tecrübelerin, bilgi ve birikimlerin geçmişle bugün arasında köprü vazifesi gördüğünü belirtti.

Gelenek ve göreneklerin genç kuşaklara aktarılmasında yaşlıların önemli bir konumda bulunduğunu ifade eden Çakacak, yaşlılara saygının kültür, gelenek ve inancın bir gereği olduğunu kaydetti.

Millet olarak yaşlılara son derece önem verdiklerini aktaran Çakacak, şöyle devam etti:

"Onların varlıklarından huzur duymakta, onların hak ettikleri ilgiyi, saygıyı ve hürmeti elimizden geldiğince sunmaktayız. Devlet olarak milletimizin en önemli değerlerinden biri olan yaşlılarımıza sevgi ve saygı yaklaşımı çerçevesinde, onların yaşamlarının bu evresinde sosyo-ekonomik olarak rahat etmelerini sağlayacak politikalar geliştirmeye ve gerekli düzenlemeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda yaşlılarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü maddi ve manevi desteği sağlamaya, onların, insan onuruna yakışır standartlarda hayatlarını devam etmelerini ve beklentilerine uygun hizmetleri en kaliteli ve etkin bir şekilde almalarına yönelik çalışmalarımızı geniş bir yelpazede sürdürmekteyiz.

Bu nedenle Yaşlılara Saygı Haftası'nı toplumumuzu bugünlere taşıyan yaşlılarımızın saygınlıklarının korunması, karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlara yönelik çözüm yollarının aranması ve yaşlılarımızın sorunlarının gündemde biraz daha öne çıkması için önemli bir fırsat olarak görmekteyiz. Bu anlamlı günlerin, sadece bir hafta ile sınırlı kalmayıp tüm yaşamımız süresince devam etmesini diliyor, herkesin bir gün yaşlı olacağı gerçeğinden hareketle tüm vatandaşlarımızın Yaşlılara Saygı Haftası'nı kutluyor, milletimize yaşlılarımızla birlikte, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.