Mersin

Dünya Su Günü

15:33 22 Mart 2016
Dünya Su Günü

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakacak, mesajında, suyun ekonomik faaliyetler için yerinin doldurulamayacağını ve canlıların hayatını devam ettirebilmesinde yaşamsal bir kaynak olduğunu belirtti.

Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliklerinden dolayı su kaynaklarının korunmasında insanların duyarlı olmasına dikkati çeken Çakacak, tasarruflu tüketimin tek bir bireyden tüm insanlığa kadar geniş bir yelpazeye yayılması gerektiğini kaydetti.

Su kaynaklarının korunmasında devletin önemli çalışmalar yaptığını aktaran Çakacak, şöyle devam etti:

"Yerel yönetimlerin, merkezi hükümetlerin, ulusal ve uluslararası toplumun, gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve yeterli su kaynaklarına sahip yaşanılabilir bir dünya bırakmaları adına su kaynaklarının korunmasına, bilinçli tüketilmesine ve geliştirilmesine dönük politika ve projeleri el birliği ile hayata geçirmeleri gerekmektedir. Devletimiz de bu gerçekten hareketle, su kaynaklarımızın en etkin şekilde değerlendirilmesi ve bu kaynakların çeşitlendirilmesi noktasında önemli projeleri hayata geçirmeye devam etmektedir. Bizler de birey, aile ve toplum olarak suyu israfa kaçmadan kullanmaya duyarlılık göstermeli, çocuklarımızın sağlıklı içme ve kullanma suyuna sahip olabilmelerinin bizlerin sorumluluğunda olduğu bilinciyle hareket etmeli ve bu bilincin toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması noktasında gereken çabayı göstermeliyiz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.