Mersin

Mersin'deki cinayet

15:36 23 Mart 2016
Mersin'deki cinayet

Mersin'de geçen yıl meydana gelen olayda keskin nişancı olduğu ileri sürülen Suriyeli'yi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 2 sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına 2'si tutuklu 5 sanık ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan İbrahim H, tercüman aracılığıyla alınan savunmasında, cinayeti kendisinin işlemediğini öne sürerek, arkadaşı Abdulrezzak D'nin tutuklu bulundukları süreçte cinayeti kendisinin işlediğini anlattığını ileri sürdü. Cinayetin neden işlendiğini bilmediğini belirten İbrahim H, şöyle devam etti:

"Tam olarak neden öldürdüğünü bilmiyorum ama ölen Muhammed Salih, Suriye'de keskin nişancı diye bilinir. Abdulrezzak D'yi de bu yüzden tehdit etmiş olabilir. Bu nedenle Abdulrezzak D, kendini korumak için Salih'i öldürmüş olabilir. Olay günü de Abdurrezzak D'yle buluştuğumuzda arabada kan lekeleri olduğunu gördüm. Kendisine sorduğumda bir şey söylemedi. Suriye'den yaralı getirmiş olabileceğini düşünerek üstünde durmadım. Kendisi bir yere gitti ben de arabadaki kan lekelerini temizledim. Cinayetle ilgili bilgim yok, suçsuzum."

Abdulrazak D. ise gemi kaptanlığı yaptığını, insan kaçakçılığı yapan kişileri tanıdığını, maktulün de yurt dışına çıkmak için kendisinden yardım istemesiyle tanıştığını anlattı. Salih'i yurt dışına çıkarmak için 5 bin 500 dolar aldığını ifade eden Abdulrazak D, şunları söyledi:

"Sonra kendisi vazgeçti. Parayı geri istedi. Vermek için İbrahim H. ile birlikte yanına gittik. Salih'e parasını verdim. Sonra onu gideceği yere bırakmak için yola çıktık. Aracı ben kullanıyordum. Bu sırada arkada oturan İbrahim H, önde oturan Salih'le siyasi bir konuda tartıştı. Salih, İbrahim H'ye 'Senin Suriye'deki değerin 1 kurşun' dedi. Hatta geri dönüp vurmak istedi. Bunun üzerine daha fazla dayanamayan İbrahim H, bıçak çıkararak maktulü birkaç kez sırtından bıçakladı. Sonra Toroslar ilçesi Üseli Mahallesi'ndeki portakal bahçesine gittik. İbrahim H, cesedi buraya attı. Ben kimseyi öldürmedim ve parasını gasp etmedim."

Tutuksuz yargılanan sanıklar Anwar H, Fadai R. ve Dada T. ise olayla ilgili bir bağlantılarının olmadığını söyledi.

Cumhuriyet savcısı ise sanıklara "Kan saikiyle tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "Birden fazla kişi tarafından silahla yağma", "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "Göçmen kaçakçılığı yapma", "Suçu bildirmeme" suçlarından ceza verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan 3 sanığın, tutuklu Abdulrazzak D. ve İbrahim H'yi tanımaları ya da akrabaları olmaları ve onlarla telefon görüşmeleri yapmalarının üzerilerine atılı suçun oluşması için yeterli olmayacağına ve yeterli delil bulunmaması nedeniyle beraatlarına karar verdi.

Sanıkların, birlikte hareket ederek maktulü öldürdükleri ve kafa derisini, maktulün kimliğini saklamaya yönelik olarak sıyırdıklarını, olay sürecinde de otomobili temizleyip yıkadıklarını belirten mahkeme heyeti, Abdulrazzak D. ve İbrahim H'yi müebbet hapis cezasına çarptırdı.

- Olay

Mersin'de 8 Ocak 2015'te merkez Toroslar ilçesi Üseli Mahallesi Karaisalı Caddesi'ndeki portakal bahçesinde boğazı kesilerek öldürülmüş ve yüzünün derisi soyulmuş halde bulunan cesedin, 30 yaşındaki El Ahraz lakabıyla bilinen Muhammed Salih'e ait olduğu belirlenmiş, 24 Şubat'ta 3 ilde yapılan operasyonda biri kadın 4 Suriyeli gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.