Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden başarılı sporculara destek

16:59 23 Mart 2016
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden başarılı sporculara destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl çeşitli branşlarda ulusal, uluslararası ve olimpik başarı elde eden 84 sporcu, 39 antrenör ve 6 spor kulübüne toplam 391 bin 486 lira yardımda bulundu.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen "2015 Yılı Başarı Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, sporun insanların birleştiren, kaynaştıran ve milyonları içine alan önemli bir aktivite olduğunu belirtti.

Sporun tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de değişik kesimlerin aynı duygu ve düşünceler etrafında bir araya gelmesine olanak sağladığını ifade eden Kocamaz, şöyle konuştu:

"Mersin'in spor alanında gelişimi adına düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası spor müsabakaları ve organizasyonlarıyla Türk sporunun geliştirilmesi adına üzerimize düşeni layığıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Mersin'i sporun başkenti yapmak için çeşitli uluslararası organizasyonlar düzenledik. Ayrıcı Türk sporunu gelişimine katkı sağlamak adına 71 amatör spor kulübü ve bin 400 sporcuya spor malzemesi desteğiyle birlikte 71 amatör spor kulübümüze lisanslarının çıkarılması için nakdi yardımda bulunduk."

Kocamaz, Türk sporunun zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "Gerek ulusal gerekse amatör liglerde mücadele veren takımlarımız mali sıkıntılar yaşamaktadır. Mersin'in yönetimine talip olduğumuz andan itibaren söz verdiğimiz gibi her alana ve her kesime işit hizmet vermek için çalışıyoruz. Şimdi ise siz değerli sporcularımıza destek olmak adına ve gençlerimizi spora özendirmek adına sizleri ödüllendiriyoruz. 6 spor kulübü, 39 antrenör ve 84 sporcuya verilecek olan toplam 391 bin 486 lira değerindeki bu ödülle tüm gençlerimizi spora teşvik ediyoruz." diye konuştu.

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da Mersin'in atletizm şehri, kuşağı ve doğum yeri olduğunu söyledi.

Şu ana kadar 48 sporcunun olimpiyat barajını geçtiğini vurgulayan Çintimar, "Bunların 22 tanesi atletizm branşında. Atletizmin büyüklüğünü, gücünü bundan sonraki olimpiyatta ve şampiyonalarda gösterecekler." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sporculara, antrenör ve kulüp yetkililerine hediyeleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.