Mersin

Koleksiyonundaki tek eksik olimpiyat madalyası

12:27 28 Mart 2016
Koleksiyonundaki tek eksik olimpiyat madalyası

MUSTAFA ÜNAL UYSAL - 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak görme engelli milli atlet Semih Deniz, koleksiyonundaki tek eksiği olan olimpiyat madalyasını hedefliyor.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübünün atleti Semih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "tavukkarası" olarak bilinen "retinitis pigmentosa" hastalığından dolayı yaklaşık 10 yıldır görme engelli olduğunu belirtti.

Spora başladıktan sonra B2 kategorisinde uluslararası arenada birçok başarı elde ettiğini ifade eden Semih, katıldığı yarışlarda Türkiye rekorları da kırdığını anlattı.

Olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini kaydeden Semih, şunları söyledi:

"Görme engelliler camiasına 10 yıl önce girdim. İlk başlarda B2 klasmanında yarışlara katılıyordum. B2 yarışlarında uluslararası arenada başarılar elde ettim. 2 senedir de B1 klasmanında yarışıyorum. B2'de 2011 yılında ülkemizde yapılan Dünya Oyunları'nda bin 500 ve 800 metrede yarıştım. Bu yarışmalardan 2 gümüş madalya aldım. Türkiye rekorları kırdım. Bir sene sonra Avrupa Şampiyonası Hollanda'da yapıldı. Orada da 400 metre koştum. Avrupa şampiyonu olarak ülkemize görme engellilerde ilk altın madalyayı kazandırdım. 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda ise 800 metrede dünyanın en iyi 4. derecesini koşarak, 4. olmuştum. 2013'te B2 olarak Dünya Şampiyonası'nda bin 500 metrede bronz madalya kazandırarak ülkemize ilkleri yaşattım."

Semih, 2014 yılında hastalığının ilerlediğini ve B1 klasmanında yarışmalara katılmaya başladığını ifade etti.


- "Koleksiyonumda bir olimpiyat madalyası eksik"


Hedefinin Rio Paralimpik Olimpiyatları'nda madalya kazanmak olduğunu dile getiren Semih, şöyle devam etti:

"Haziran ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası ve arkasından 2016 Rio Paralimpik Olimpiyatları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Şu ana kadar dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalyalar kazandım, yani koleksiyonumda sadece olimpiyat madalyası eksik. Onu tamamlamak için Rio'da başarı elde etmek istiyorum. Çalışmalar çok güzel geçiyor. Federasyonumuz bize kamplar açıyor. 6 senedir Ankara'dayım, kulübüm sayesinde buralara geldim. Şu an kamptayız. Sabah idman, öğleden sonra idman... Hep çalışmayla geçiyor. Hedefimiz büyük olduğu için sadece yatıp kalkıp idman yapıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için idmanları hep yoğun bir şekilde geçiriyoruz."

Olimpiyat Komitesinin davetlisi olarak 2016 Rio'a katılacağını anlatan Semih, ''Allah'ın izniyle başarılı olacağım. Yarışma anı belki düşeriz, kalkarız, çarpışma olur fakat ona göre de antrenmanlar yapıyoruz. Koleksiyonumda bir olimpiyat madalyası eksik, onu tamamlamak için Rio'ya gidiyorum. Olimpiyatlarda başarılı sporculara komite davetiye yolluyor. Ben bu davetiyeyi Güney Kore'deki yarışta kazandım. Bir sene önce kazandığım için şu an görme engellilerde bunu garantileyen tek sporcu benim." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.