Mersin

Diyarbakır'daki terör saldırısı

23:45 31 Mart 2016
Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Necdet Alıcı'nın (48) Mersin'in Akdeniz ilçesindeki babaevine haber ulaştı.

Demirtaş Mahallesi'ndeki ailesinin evine giden polis ekipleri, şehit haberini baba Neşet ile anne Emine Alıcı'ya verdi. Acı haber üzerine eve Türk bayrağı asılırken, komşuları da aileyi teskin etmeye çalıştı.

Baba Neşet Alıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam telefonla görüştüğü oğlunun Diyarbakır'da durumun sakin olduğunu belirttiğini, kendisinin de dikkatli olması konusunda uyarıda bulunduğunu anlattı.

Gırtlak kanseri olduğunu ifade eden Alıcı, yaklaşık 1 ay önce izin alarak tedavi sürecini takip etmek için gelen oğlunun izin bitişinde göreve döndüğünü, emekliliği de hak ettiğini söyledi.

Oğlunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde bir süre koruma ekibinde de yer aldığını aktaran Alıcı, "Lanet olsun bu terör olayına da çıkarana da. Oradaki ölenlere yazık değil mi? Hepsi ana baba kuzusu. Sadece benimki değil." dedi.

Alıcı, oğlunun üç erkek bir de kız çocuğu olduğunu kaydederek, "Üç tane daha yetiştiriyorum. Üç tane erkek torunum var. Bir Necdet gitti diye değil, üç tane daha yetiştiriyorum." ifadesini kullandı.

Anne Emine Alıcı ise "Benim oğlum geri gelsin." diyerek gözyaşı döktü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.