Mersin

Şehit savcı Kiraz için memleketi Mersin'de hatim

09:26 03 Nisan 2016
Şehit savcı Kiraz için memleketi Mersin'de hatim

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında şehit edilişinin birinci yılı dolayısıyla memleketi Mersin'de okutulan hatim-i şeriflerin duası yapıldı.

Mersin İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Muhipleri Derneği (MERİMDER) tarafından Muğdat Camisi'nde düzenlenen anma programında sabah namazının ardından hatim duası okundu.

İl Müftü Yardımcısı Yusuf İzzettin Konak, yaptığı konuşmada, savcı Kiraz'ın ülkesine ve devletine hizmet ederken şehit edildiğini belirtti.

Düşmanlıkların, öfkenin ve kinin ne gibi neticeler doğurduğuna hem Türkiye'de hem de dünyada şahit olduklarını ifade eden Konak, Kiraz ve ülke uğruna şehit düşenler için Allah'tan rahmet diledi.

MERİMDER Başkanı Ahmet Nas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kiraz'ın Mersin İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu hatırlatarak, "Biz de Kiraz'ın şehit edilişinin birinci yılı dolayısıyla 60 hatim, 500 de Yasin-i Şerif okuduk. Bugün şehidimizin ruhuna hatimler ve yasinler hediye edildi. Onun vesilesiyle burada bu ikramları da sunuyoruz." diye konuştu.

Cami çıkışında vatandaşlara çorba ikram edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.