Mersin

Mersin Valisi Çakacak:

09:26 12 Nisan 2016
Mersin Valisi Çakacak:

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Bizler, çocuklarımızı geleceğe ne kadar iyi ve donanımlı hazırlarsak, ülkemiz de o kadar aydınlık yarınlara kavuşacaktır." dedi.

Çakacak, Samiye Naim Eğitim Vakfı tarafından Gülnar ilçesinde 9 derslikli ilk ve ortaokul binası yaptırılmasına ilişkin Mersin Valiliği'nde düzenlenen protokol imza töreninde, vakfın daha öncede kente çok sayıda eğitim yatırımı yaptığını belirterek, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Eğitimin, bir milletin kalkınmasının temeli olduğunu belirten Çakacak, "Bizler, çocuklarımızı geleceğe ne kadar iyi ve donanımlı hazırlarsak, ülkemiz de o kadar aydınlık yarınlara kavuşacaktır. Umuyorum ki bu tür desteklerin devamını ileride de görürüz." diye konuştu.

Doğanay da eğitime katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, vakıf olarak farklı hayallerinin de olduğunu, gelecek yıllarda da onları gerçekleştirmeyi hedeflediklerini anlattı.

Konuşmaların ardından Vali Özdemir Çakacak, Vakıf Başkanı Filiz Doğanay ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca arasında protokol imzalandı.

Düzenlenen ikinci törende ise Vali Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve Mersin Ticaret ve Sanayi Eğitim ve Kalkınma Vakfı (MTSO EKAV) Başkanı İbrahim Kiper ile Akdeniz ilçesinde hizmet veren okullarda MTSO EKAV tarafından yaptırılması planlanan toplam 39 derslikli 11 anaokulunun protokolünü imzaladı.

Çakacak, protokolle hayırlı ve güzel bir işin ilk adımının atıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Öncelikle bu hayırlı işte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Eğitim yatırımları bizim için yatırımların en güzeli ve en hayırlısıdır. Çünkü eğitime yapılan yatırımlar, aynı zamanda ülkemizin geleceğine yapılan yatırımlardır. Ülke ortalamasına baktığımızda, anaokulu olarak ilimizin iyi bir seviyeye geldiğini görüyoruz. Geçen yıl ve bu yılki sayıları karşılaştırdığımızda ise 3-5 yaş aralığındaki anaokullarında, okullaşma oranında Mersin 1. durumdadır. Okul öncesi eğitim çocuklarımızın gerek normal hayatlarında ve gerekse daha sonraki eğitim hayatlarında başarılı olmaları konusunda son derece önemli."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.