Mersin

"Avrupa Birliği ve Türkiye'de Cinsiyet Eşitliği" paneli

09:41 12 Nisan 2016
"Avrupa Birliği ve Türkiye'de Cinsiyet Eşitliği" paneli

Mersin Üniversitesinde, "Avrupa Birliği ve Türkiye'de Cinsiyet Eşitliği" konulu panel düzenlendi.

Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Dokuz Eylül Üniversitesi İş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Avrupa Birliği Sosyal Politika Jean Monnet Kürsüsü iş birliğiyle düzenlenen panel, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde yapıldı.

Panele, Avrupa Birliği Anabilim Dalı ve Jean Monnet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Zeki Erdut, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tijen Erdut ve Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ejder Temiz konuşmacı olarak katıldı.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Avrupa Birliği Anabilim Dalı ve Jean Monnet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Zeki Erdut, yaptığı konuşmada, sosyal adalet ve sosyal barış yönünden cinsiyet eşitliğinin önemine değindi.

Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ejder Temiz ise, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden birinin, kadınların da ekonomik ve sosyal yaşama, erkeklerle eşit oranda katılması olduğunu kaydetti.

Kadın ve erkek eşitliğinin hem ekonomik hem sosyal açıdan önemli olduğunu belirten Temiz, kadınların iş gücü piyasasındaki konumlarının erkeklerle eşit oranda olması gerektiğini ifade etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tijen Erdut da, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere özgü ortak bir sorun haline gelen enformel istihdamın toplumsal cinsiyet eşitsizliği içerdiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.