Mersin

Turizm Haftası

15:04 14 Nisan 2016
Turizm Haftası

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çakacak, mesajında, iletişim ve ulaşım sektörlerinde yaşanan ilerlemeler ve küreselleşmenin etkileri neticesinde ülkeler arasındaki sınırların kalktığını ve bireylerin refah seviyesinin yükselmesiyle de insan hareketinin gittikçe arttığını belirtti.

Turizmin seyahat yapmadan öteye geçtiğini ifade eden Çakacak, turizmle birlikte kültürler arası etkileşim ve ilişkilerin en üst düzeyde yaşandığını bildirdi.

Günümüz dünyasında turizmin önemini aktaran Çakacak, şunları kaydetti:

"Tüketicinin değişen profiline bağlı olarak oluşan pazarlarda yeni taleplere karşılık verebilecek potansiyele sahip Türk turizmi, gerçekleştirilen atılımlarla dünya turizmi içerisindeki payını ve önemini gün geçtikçe arttırmaktadır. Valiliğimizce doğal zenginliğe, yüzyıllar öncesinden günümüze ulaşan tarihi ve kültürel bir mirasa sahip Mersinimizin sahip olduğu zenginlikleri ekonomik değere dönüştürerek dünya çapında bir turizm markası yapmak amacıyla doğaya ve çevreye duyarlı bir anlayışla sürdürülebilir ve rekabetçi bir turizm politikası uyguluyoruz. Bu amaçla hükümetimiz başta olmak üzere yerel yönetimlerimiz, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve sektör temsilcilerimiz tarafından ilimizin turizm gelir pastasından daha fazla pay almasını sağlayacak yatırımları hayata geçiriyoruz. Aynı zamanda gerek ilimizde düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinliklerle gerekse de ülkemizde ve dünyada yapılan fuar ve organizasyonlarla Mersinimizin tanıtımını gerçekleştiriyoruz."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.