Mersin

Turizm Haftası

19:23 15 Nisan 2016
Turizm Haftası

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin'in, hem Türkiye'deki, hem de dünyadaki turizm pastasından daha fazla pay alabilmesini sağlamak için ilin dinamikleriyle birlikte çaba gösterdiklerini belirtti.

Bir otelde "Bu sene Mersin" sloganıyla düzenlenen Turizm Haftası programında konuşan Mersin Valisi Çakacak, turizm sektörünün dünyada hızla büyüyen ve gelişen sektörlerin başında geldiğini söyledi.

Ulaştırma sektörünün her geçen gün daha da ilerlemesinin çok uzak diyarları birbirine yakınlaştırdığını dile getiren Vali Çakacak, "İnsanların turizm amaçlı hareketlilikleri, sektörü büyük bir ekonomi haline getirmiştir. Ülkeler, var olan bu büyük pastadan pay alma çabası içerisinde. Ülkemiz de turizm hareketliliğinin her geçen gün gelişmesiyle dünyada söz sahibi olan ve daha da söz sahibi olmak isteyen ülkelerin başında geliyor." diye konuştu.

Çakacak, Mersin'in, deniz turizmi ve yayla turizmi anlamında önemli bir nokta olduğunu belirterek, kentin yüksek turizm potansiyelinin şimdiye kadar istenilen düzeyde açığa çıkarılmadığını, ekonomiye yeterli katkı sunmayan yazlık sitelerin turizme kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Tanıtım anlamında da ulusal ve uluslararası anlamda çalışmalar yapıldığını kaydeden Çakacak, "Mersin'in, hem ülkemizdeki, hem dünyadaki turizm pastasından daha fazla pay alabilmesini sağlamak için ilimizin dinamikleriyle birlikte çaba gösteriyoruz." ifadesini kullandı.

Çakacak, turizm sektöründeki çeşitliliğe bakıldığında, Mersin’in potansiyel olarak yaz, kış, inanç ve kültür turizmi açısından bu çeşitliliğin tamamına sahip olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Mersin, denizden yola çıkıldığında 20 dakika gibi kısa bir süre içerisinde bin metrelik yaylalara ulaşılabildiğinden yayla ve doğa turizminin de yapılabileceği imkana sahip. Mersin olarak, kentimizin sahip olduğu bu güzelliklerin tanıtılması amacıyla, tüm dinamiklerimizle birlikte yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda fuara katılıyoruz. Tanıtım amacıyla yapılan bu çabaların, etkinliklerin hemen sonrasında etkisini göstermesi mümkün değil. Bu nedenle bıkmadan, yılmadan kentin tüm dinamiklerimizle birlikte bu tanıtım atağını devam ettirmek durumundayız. Mersin’in turizmde hak ettiği yere geleceğine olan inancımız tamdır."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ise, kentin, Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

Mersin'de, dört mevsim boyunca hizmet sunulabilmesi için her geçen gün yatırımların kapasitesi ile birlikte sunulan hizmetin kalitesinin de artmakta olduğunu ifade eden Kabahasanoğlu, "Büyük markaların kentimizi tercih etmesi sektörümüzü ve bizleri mutlu ediyor. Turizm kenti Mersin’in, kısa süre içerisinde milyonlarla ifade edilen turist sayısına ulaşacağına inanıyoruz. Tatil yapmayı planlayan doğa tutkunlarını, yerli ve yabancı turistleri, ‘Bu sene Mersin’ diyerek kentimize davet ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programın sonunda katılımcılar, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü tarafından açılan el sanatları sergisini gezdi.

Programa, CHP Mersin milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Yılmaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanırlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Hamit İzol, turizm sektörü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.