Mersin

Anneler Günü

13:58 07 Mayıs 2016 1 Yorum Var
Anneler Günü

Anneler Günü dolasıyla Mersin'de belediye ve oda başkanları ile siyasi parti temsilcileri mesaj yayımladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mesajında annelerin geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarları olduğunu belirtti.

Annelerin hürmet ve duayla anılması gerektiğini ifade eden Kocamaz, sağlıklı nesillerin gelişmesinde annelerden alınacak eğitimin önemli olduğunu kaydetti.

Kocamaz, mesajında şunları bildirdi:

"Hayata gözümüzü açtığımız andan itibaren, sevgi dolu yüzü, muazzam merhameti ve eşsiz şefkatiyle karşılaştığımız annelerin, bu anlamlı günde bir kez daha hatırlanması ve toplumumuzdaki vazgeçilmez önemi üzerine düşünülmesi gerekmektedir. Hiç karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en mümtaz simaları şüphesiz annelerdir. Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu ve milli bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, yemeyen yediren, giymeyen giydiren, göz nuruyla, bin bir emekle bizleri büyüten annelerimizin Anneler Günü’nü canı gönülden kutluyorum."

- "Annelerimiz her gün hatırlanmaya layıktır"

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik de annelere sevgi, saygı ve hürmette kusur edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Annelerin karşılık beklemeden fedakarca ve sevgiyle iş yaptığını aktaran Ercik, şunları kaydetti:

"Hayatın her anında yanımızda olarak bize destek olan ve bizlerden dualarını esirgemeyen annelerimizin hakkını ödeyemeyiz. Karşılıksız tek sevgi de annenin çocuğuna duyduğu sevgidir. Peygamber efendimizin, 'cennet annelerin ayakları altındadır' hadisinde olduğu gibi, dünyanın en kutsal varlıkları olan annelerimiz, her zaman daha fazla saygı, sevgi ve ilgiyi hak ediyor. Hiç şüphesiz, bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında ve yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınlarımız, yeni nesillerimizle gelenek ve değerlerimizin yaşatılmasının ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir. Elleri öpülesi annelerimiz yılın bir gününde değil, yılın her gününde hatırlanmaya layıktır. Annelerimize, sevgi, saygı ve hürmette kusur etmeden yaklaşmamız bizlerin öncelikli manevi sorumlulukları arasında yer almalıdır."

- "Anneler sığınılacak en güzel liman"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ise annelerin karşılıksız sevgi, şefkat, sabır, hoşgörü, fedakarlık ve merhametli olduklarını belirtti.

Annelerin mutlu ve zor günlerde sığınılacak en güzel liman olduğunu aktaran Aşut, mesajında şunlara yer verdi:

"Annelerimizden öğrendiğimiz sevgi, özveri ve hoşgörü, yaşamımızı şekillendirir, yön verir. Annelerimizden edindiğimiz bu temel ilkeler, hayatımız boyunca kabul etmememiz ve gelecek kuşaklara da öğretmemiz gereken ortak değerlerdir. Bu nedenle annelerimizin toplumların geleceğinin çizilmesindeki rolünün büyük olduğunu söyleyebiliriz. Çocuklarının mutlu olması yönünde en büyük çabayı gösteren annelerimizin tek beklentisi ise hiç kuşkusuz yetiştirdikleri evlatların, milletini ve devletini seven, hayırlı insanlar olduklarını görmektir. Bir toplumun sağlıklı bireylerden oluşmasında annelerimizin rolü yadsınamaz. Bu nedenle yalnızca bir gün değil her gün gerekli hürmet ve özeni göstermek bizlerin temel insani görevidir."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • vaybe 7 yıl önce Şikayet Et
    annesiz kalan binlerce insan var bu günler onlar için yaradır yazık günah hatırlatmayın
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.