Mersin

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

15:14 17 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakacak, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna uzanan sürecin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs'ın 97. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla istiklal mücadelesinin meşalesini tutuşturduğunu belirten Çakacak, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı günün yıl dönümünde, büyük önder Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bu aydınlanma ışığı, ecdadımızın bizlere emaneti olan bu kutsal vatan toprakları üzerinde egemen olan cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığımızda millet olarak bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Atatürk'ün her konuda güvendiği ve bu günü bayram olarak armağan ettiği Türk gençliği, ecdadımızın kahramanlık ve fedakarlıklar sonucu bağımsız kılarak bizlere emanet ettiği cennet vatanımızı, ecdadının güvenine layık olarak tarihlerinden aldıkları güç ve ilhamla çok daha ileri noktalara taşıyacaklardır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, kuruluşunun 100. yılında dünyanın ekonomik olarak en büyük ilk 10 ülkesi arasına girme yolunda istikrarlı bir şekilde yürüyen Türkiye Cumhuriyeti'nin bu hedefe ulaşmada en büyük gücü olmaya devam edeceklerdir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.