Mersin

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya:

17:34 22 Mayıs 2016
MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP'nin Türk milliyetçiliğini siyasi proje haline getirmiş tek siyasi hareket olduğunu bildirdi.

Karakaya, Erdemli Belediyesi tarafından Talat Göktepe Çamlığında düzenlenen 27. Türkmen Şöleni'ne katıldı. Burada konuşan Karakaya, bu tür şölenlerin Türk adet ve geleneklerinin yaşatılmasında, birlik ve beraberliklerin pekiştirilmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Türk milletinin mayasının kültür olduğunu ve bu mayayı gelecek kuşaklara aktarmak gerektiğini belirten Karakaya, şunları söyledi:

"Küresel güçler özellikle, ekonomide, askeri, dini, dış politika ve siyasal alanda olmak üzere toplam 5 alanda yıllardır bir dönüşüm yapılmasını istiyor. Tüm bu değişim isteğinin sonunda da Çözüm Süreci ortaya atılarak ülkeyi zora, kaosa ve uçuruma götürdüler. Bunun sonucunda da yüzlerce şehit verildi. MHP, Türk milliyetçiliğini siyasi proje haline getirmiş tek siyasi harekettir. Allah'ın izniyle ilkelerinden, prensiplerinden zerre taviz vermeden, hiçbir oyun ve dolduruşa gelmeden ideoloji temelinde özünü ve mayasını bozmadan, iktidar da olacaktır, nizam ve düzene yön de verecektir."

Şenlikte şarkıcılar konser verdi, mehteran takımı ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Etkinliğe, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.