Mersin

Mersin'de "Fikrinle Büyü, Fikrinle Yürü Projesi"

18:26 03 Haziran 2016
Mersin'de "Fikrinle Büyü, Fikrinle Yürü Projesi"

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Teknopark koordinatörlüğünde, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi, Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla düzenlenen "Fikrinle Büyü, Fikrinle Yürü Projesi" kapsamında düzenlenen 2016 Proje Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ana sınıfı ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada değerlendirmeye alınan 13 proje Teknopark hizmet binasında sergilendi.

Vali Özdemir Çakacak, yarışmada üretilen projeleri tek tek inceleyerek, projeler hakkında öğrencilerden detaylı bilgi aldı.

Çakacak, etkinlikte yaptığı konuşmada, yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının çocukları proje hazırlama fikrine alıştırmak olduğunu belirtti.

Çocukların düşündüklerini, hayal ettiklerini bu yarışma vesilesiyle hayata geçirmeyi istediklerini ifade eden Çakacak, Türkiye'nin geleceği olan çocukların kendileri için son derece önemli olduğunu kaydetti.

Küçük yaşta proje üretmenin önemine dikkati çeken Çakacak, şöyle devam etti:

"Onları ne kadar bilgili ve donanımlı yetiştirirsek ülkemizin geleceği de o kadar aydınlık olacaktır. Bildiğiniz gibi ilimiz okul öncesi eğitimde okullaşma oranında ülke birincisi konumundadır. Okul öncesi dönemde proje üretmeye alışan çocuklarımız ilerleyen dönemlerde de hayal ettiklerini çok daha rahatlıkla hayata geçirebileceklerdir. Gururla söyleyebilirim ki TÜBİTAK yarışmalarına en fazla proje üreten il Mersin'dir. TÜBİTAK'ın Türkiye finallerinde yarışacak 6 tane proje ürettik. Şimdiden proje üretmeye yönlendirdiğimiz çocuklarımız sayesinde önümüzdeki dönemlerde bu ve benzeri yarışmalara çok daha fazla projeyle katılım sağlayabileceğiz. Tüm çocuklarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Çakacak, konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerini ve sertifikalarını verdi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.