Mersin

Mersin'de uyuşturucu operasyonu

11:40 23 Haziran 2016
Mersin'de uyuşturucu operasyonu

Mersin'in Anamur ve Mut ilçelerinde jandarma ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonlarında bin 622 kök Hint keneviri ile 2 kilo 40 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Anamur İlçe Jandarma Komutanlığının uyuşturucuyla mücadele için oluşturduğu özel ekip, istihbarı ve teknik çalışmaları sonucunda 3 ayrı adrese operasyon düzenledi.

İlk operasyonda, Ören Mahallesi'nde ormanlık alanda S.K. (44) ve M.B (32) tarafından ekildiği tespit edilen 852 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Şüpheliler ise ekili arazinin çevresinde gözetleme yaptıkları evde beraberlerindeki 2 av tüfeğiyle yakalandı.

Gözaltına alınan zanlıların ifadesi doğrultusunda TOKİ Beleni mevkisindeki ormanlık alanda yapılan aramada da 300 kök Hint keneviri bitkisi bulundu. Şüpheliler jandarmadaki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, Çamlıpınaralanı Mahallesi Tenzile mevkisinde gerçekleştirilen operasyonda ise ormanlık alana ekilen 70 kök Hint keneviri ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan M.D'nin (36) evinde yapılan aramada da 40 gram kubar esrar bulundu.

İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mut ilçesinde de Hacınuhlu mahallesinde bir evde Hint keneviri yetiştirildiği ihbarını alan jandarma ekipleri, operasyon düzenledi.

Operasyonda bahçede dikili 400 kök Hint keneviri ve 2 kilogram satışa hazır kubar esrar ele geçirdi.

Gözaltına alınan B.K, jandarmadaki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.