Mersin

Mersinli turizmciler gurbetçileri bekliyor

11:30 10 Temmuz 2016
Mersinli turizmciler gurbetçileri bekliyor

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi sonrası yaşanan gelişmeler ve bölgedeki diğer faktörlerin de etkisiyle bu yıl gelirleri büyük oranda düşen turizmcilerin gözü Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelecek gurbetçileri bekliyor.

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'in Erdemli ilçesindeki, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Kızkalesi'nde, hava sıcaklığının 32 dereceye ulaştığı kente tatile gelecek gurbetçileri ağırlamak için hazırlıklar başladı.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır ihlali sonucu Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan olumsuzluklardan en çok tarım ve turizm sektörünün etkilendiğini bildirdi.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik adımların ardından Rusya'dan yeniden turist kafilelerinin Antalya'ya gelmesinin turizmcileri sevindirdiğini belirten Öztop, "Doğu Akdeniz'in incisi olan Kızkalesi'ndeki turizmciler, 15 Temmuz'dan itibaren Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelecek gurbetçileri bekliyor." dedi.

Öztop, "Türkiye ile Rusya arasındaki buzların erimesiyle Rus turistler yeniden Antalya'ya gelmeye başladı. Antalya bölgesindeki turizmciler Ramazan Bayramı'nın ardından Rus turistlerin gelmesiyle ikinci bayramı yaşadı. Doğu Akdeniz Bölgesi ve Kızkalesi'ndeki turizmciler dört gözle Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan gurbetçilerin gelmesini bekliyor. Gurbetçilerimiz geldiğinde sevincimiz daha da artacak ve iki bayram arasını yine dolu dolu geçireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Oldukça bereketli bir Ramazan Bayramı geçirdiklerini belirten Öztop, tatil boyunca otel, motel ve pansiyonlarda yer kalmadığını, bu sayede tüm işletme sahiplerinin mutlu olduğunu aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.