Mersin

TISİAD Genel Başkanı Kılıç:

14:58 10 Temmuz 2016
TISİAD Genel Başkanı Kılıç:

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, "Rusya ve İsrail ile başlayan normalleşme süreci başta turizm sektörüne adeta hayat verdi. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı bu yeni teşvik paketiyle bir hayli heyecanlandık. Yeni pakette ihracatçılara büyük destek geliyor. Bizler bu konuda her daim hükümetimize destek vereceğiz." dedi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın bayram öncesi açıkladığı yeni ekonomi paketini değerlendirerek, yeni ekonomi teşvik paketinin piyasalarda olumlu karşılık bulduğunu bildirdi.

Ekonomi paketine ihracatçıların büyük destek verdiğini belirten Kılıç, ihracatçıların küresel krizden dolayı başlarının üstünde gezen kara bulutların büyük ölçüde dağıldığını ifade etti.

Türkiye'nin son yıllarda üretime ağırlık verdiğini ve büyüme oranlarını geliştirdiğini aktaran Kılıç, şunları kaydetti:

"Rusya ve İsrail ile başlayan normalleşme süreci başta turizm sektörüne adeta hayat verdi. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı bu yeni teşvik paketiyle bir hayli heyecanlandık. Yeni pakette ihracatçılara büyük destek geliyor. Bizler bu konuda her daim hükümetimize destek vereceğiz. Üretimin kesintisiz sürdüğü ülkeden korkmayın. Ürettiğinizi satabildiğiniz sürece de sırtınız yere gelmez. Son yıllarda özellikle Rusya ve Irak'taki birtakım gelişmelerden dolayı yoğun ihracat yaptığımız bu ülkelerde ihracatımız azaldı. Fakat bitmedi. Sıkıntılı geçen bu dönemde hükümetimizin bu desteği ihracat sektörüne büyük katkı sağlamıştır. Yeşil pasaport hakkı, Eximbank ve banka kredilerindeki kolaylıklar başlıklı destekleri çok önemsiyoruz. Bu konularda hükümeti sonuna kadar destekliyoruz. Önümüzdeki yıllara ihracatçılar olarak umutla bakıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.