Mersin

Srebrenitsa soykırımının 21. yılı

12:21 11 Temmuz 2016
Srebrenitsa soykırımının 21. yılı

Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa soykırımının 21. yılında "11 Temmuz 1995 Srebrenitsa Soykırımını Anma Sergisi" düzenlendi.

İmam Hatip Lisesi Mezunları Kültür Dayanışma ve İnsani Değerleri Yüceltme Derneği (İHSANİDER) Mersin Temsilciliğince Ulu Cami'nin bahçesinde gerçekleştirilen fotoğraf sergisinde, soykırımda yaşanan acı olaylar gözler önüne serildi.

İHSANİDER Mersin Temsilcisi Durmuş Bilal Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Temmuz 1995'te Bosna halkına yapılan soykırımın 21. yılında anma programı yapıldığını belirtti.

Bosna halkının acılarını paylaşmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Akkuş, yaşanan olayları hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Birleşmiş Milletler de yapılanları soykırım olarak kabul etti. Acılar paylaşıldıkça azalır, sevgiler paylaşıldıkça çoğalır düşüncesiyle bu sergiyi açtık. Birlik ve beraberlik duygusu üzerinde durmak istiyoruz. Türk milletinin gönül coğrafyası tüm mazlumları kapsar. Sınırlarımız Bosna'dan Doğu Türkistan'a, Azerbaycan'dan tüm Asya ve Afrika ülkelerindeki mazlum milletleri kapsar. Bu nedenle tüm mazlum milletlerin acılarını paylaşıyoruz. Kafkaslar'daki, Karabağ'daki, Filistin'deki acıları paylaşıyoruz. Mısır darbesindeki, Suriye'deki acıları paylaşıyoruz."

Akkuş, Birleşmiş Milletlerin güvenli bölge ilan ettiği yerde, herkesin gözlerinin önünde batı aleminin bu olayda suçüstü yakalandığını ifade ederek, "Müslümanları soykırıma uğrattılar. Bunun için 11 Temmuz batı ve doğu toplumu için çok önemli. Unutulmaması gerekiyor. Bosna halkının ve Türkiye'nin bu tarihi unutmaması gerekiyor." sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.